USD 41.12 41.70
  • USD 41.12 41.70
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Луцьк підписав угоду про співпрацю з Тауразьким районом Литви

19 Жовтня 2023 16:52
Сьогодні у стінах Луцької міської ради зустрічали делегатів з Тауразького району (Литовської Республіки), а саме Довидаса Камінскаса, мера Тауразького району, Ромуальдаса Вайткуса, члена Сейму Литовської Республіки, Сігітаса Мічюліса, депутата ради Тауразького району, колишнього мера Тауразького району, Маріуса Ючікаса, голову Асоціації підприємців міста Таураґе.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Ігор Поліщук подякував литовським колегам за те, що завітали до Луцька, попри військовий стан та небезпеку. «Дякуємо за ваш візит, за увагу до нашого міста та проблем нашої країни в цілому, за ту співпрацю, яка уже налагоджена між нашими містами. Ваша допомога додає нам оптимізму та віри у перемогу, адже підтримка наших друзів є надважливою в цій складній війні, бо без неї ситуація була б іншою. Ми переконані, що на нас чекає плідна співпраця не лише зараз, а й після перемоги», - сказав він.
До слова, у липні 2023 року відбулася зустріч із делегацією членів Сеймасу Литви на чолі з віцеспікером Паулюсом Саударгасом та Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом. Делегація перебувала в Луцьку, у зв’язку з проведенням байкерського пробігу на підтримку України «Переможемо разом», маршрут якого пролягав через Волинь.
Представники литовської делегації висловили захоплення мужністю та стійкістю українців та зазначила, що Україна зараз захищає всю Європу.
Під час зустрічі обговорили актуальні питання та пріоритетні завдання для подальшої взаємодії. Делегатів найбільше цікавило, з якими викликами зустрічається Луцьк наразі у сферах цивільного захисту, підготовки до зими, підтримки внутрішньопереміщених осіб тощо.
Ігор Поліщук розповів, що Луцьк уже розпочав опалювальний сезон, проте ми готуємося до важкої зими, адже ворог проаналізував минулі помилки та накопичує сили для подальших ударів по інфраструктурі, щоб позбавити українців нормальних умов для життя. Наразі місто забезпечене генераторами, облаштовані 68 пунктів обігріву. Він також зазначив, що у Луцьку більше 10 тис. внутрішньопереміщених осіб, багато з яких перебувають у важких життєвих ситуаціях, адже втратили все. Але міська влада всіляко допомагає та підтримує їх одягом, засобами гігієни, продуктами, шкільним приладдям тощо.
Ігор Поліщук акцентував, що міська влада активно підтримує Збройні сили України. На ці потреби виділено більше 250 млн грн. Також працівники міської ради та комунальних підприємств міста віддають одноденний заробіток, і таким чином закуплено 55 автомобілів, бронежилети, каски, дрони та інші речі на понад 20 млн грн.

Значущим аспектом обговорення стала допомога ВПО та військовим. Міська рада спільно з делегацією розглянули можливості подальшої співпраці, зокрема надання гуманітарної допомоги та придбання автомобілів на потреби ЗСУ.

На завершення зустрічі було підписано угоду про партнерство між Луцьком та Тауразьким районом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 19 Жовтня 2023 21:24
Штандари, хоругви, фани, фіранки, рюшечки, ламбрекени з батьківської спальні, фотки - не кабінет державного управлінця, а шось між театральною костюМЕРною і коморою для одягу ! Невже ці придворні МЕРські дізайнєри не можуть розробити стиль ділового адміністративного робочого кабінету голови ! Солідні і поважні ж гості приїждждають !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus