USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Луцьк отримав 22, 4 млн субвенції на безплатне харчування дітей молодших класів

Сьогодні 10:36
На рахунки Луцької міської ради надійшли 22,4 мільйона гривень субвенції з державного бюджету на забезпечення харчуванням учнів початкових класів. Це становить 70% від потреби до кінця 2024 року.

Про це повідомив Суспільному начальник міського департаменту освіти Віталій Бондар.

«Нам треба ще буде дофінансувати з міського бюджету харчування дітей. Це майже 9,2 мільйона гривень. Така сума знайдеться, бо ми також харчуємо пільгові категорії», – зазначив посадовець.

Згідно з Постановою Кабміну, безплатне харчування для молодших класів мало стартувати з жовтня. Зі слів Віталія Бондаря, це неможливо, бо раніше листопада освоїти субвенцію технічно не вдасться.

Читати ще: ООН цьогоріч оплатить харчування 160 тисяч українських дітей у школах

«Є процедура. Освоїти кошти раніше неможливо, бо ще є тендерні процедури, підписання договорів», – сказав начальник міського департаменту освіти.

Як зазначив Віталій Бондар, безплатно харчування учні молодших класів у Луцькій громаді почнуть отримувати орієнтовно з 4 листопада 2024 року.

У жовтні 2023 року уряд затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023–2027 роки. Сама реформа шкільного харчування стартувала у 2020 році за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Того ж року Кабмін ухвалив постанову про план заходів із реформування системи шкільного харчування.

Цілями затвердженої стратегії є, зокрема, підвищення фінансової й інституційної спроможності громад, відновлення і модернізація кухонь та їдалень, дотримання вимог системи безпечності НАССР. Також передбачається розвиток кадрового потенціалу і підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти, запровадження нових норм харчування та меню, формування культури здорового харчування в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus