USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Лупцюють і принижують: у Рівному тренерки спортшколи знущаються над вихованцями

15 Квітня 2021 09:42
Скандал у школі олімпійського резерву в Рівному – батьки юних плавців звинувачують тренерів у побитті, цькуванні та приниженні дітей, які, до слова, є чемпіонами України та кандидатами в майстри спорту. Правоохоронці вже взялися за розслідування.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

«Декілька раз, вхопивши за волосся, мокала його у воду, пояснюючи, де він повинен був випливти», – говорить пані Олена, мати 15-річного кандидата в майстри спорту.

Каже, тренерку обурило, що син, виконуючи вправу, захлинувся і виплив раніше, аніж треба було. Крім того, розповідає Олена, тренерка принижувала хлопця й словесно.

Зі схожими історіями про побиття та булінг батьки написали колективну заяву до поліції. Наразі щодо двох тренерок 5 скарг.

«Час від часу надходили скарги. Неодноразово проводили бесіди, тренерка тимчасово реагувала, потім знов якось воно проявлялося», – розповідає директор спортшколи Юрій Єфімчук.

І знову ж батьки з’ясовували стосунки за зачиненими дверима. Більшість переводила дітей до інших тренерів. Але нині, кажуть, терпець луснув. Бо їхні колишні наставниці і тут знайшли як притіснити учнів, виганяючи їх із вільніших доріжок.

А от батько двох вихованців скандальних тренерок звинувачення відкидає. Самі ж працівниці спортшколи, хоч спершу погодилися говорити з журналістами, та, побачивши батьків, передумали і сховалися в машині.

Як насправді тренують жінки, запитали у вихованки одної з них – Анни Хлістунової-Шарпар. Вона – бронзова призерка чемпіонату світу і дворазова чемпіонка Європи. Методи своєї наставниці дівчина не коментує. Але каже, що має з нею хороші стосунки.

Батьки звернулися до поліції. Якщо провину тренерок доведуть, за нанесення легких тілесних ушкоджень їм загрожує штраф у 850 гривень. Та статтю слідчі ще можуть перекваліфікувати і визнати дії тренерок побоями та мордуванням. Поки слідство лише розпочалося, свої тренування жінки продовжують.

Місцева громадська організація «Ангели Життя», до якої звернулись батьки вихованців спортивної школи, повідомила: «Ще одна жахлива ситуація із застосуванням насильства проти дітей виникла у нашому місті. Так, рівненська тренерка місцевої спортивної школи систематично наносила тілесні ушкодження та побої діткам-школярам, яких вона тренувала. Вона застосовувала до них насильство (била по голові та іншим ділянкам тіла) й принижувала останніх».

Нагадаємо, у Рівному скерували до суду кримінальне провадження відносно лікарки-стоматологині. 29-річну жінку звинувачують у побоях, мордуванні та завданні умисних легких тілесних ушкоджень малолітнім дітям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Москаль Показати IP 15 Квітня 2021 10:09
Тренеркіні повинни радоватись що в с.кспріниженні нет підозри.
Росте Показати IP 15 Квітня 2021 11:02
покоління м"ягкотілих молюсків, які з під мамашиних спідниць до пенсії не вилізуть. Тьфу( Раніше якось давали раду і собі, і з ровесниками могли впоратись розібратись, ну і з вчителями, якщо треба було ) Здебільшого. А тепер всюди одні соплі пускають.
Лучанин до Росте Показати IP 15 Квітня 2021 13:00
З такою логікою виходить, що дитина - це не людина і її можна принижувати. Цікаво, чи подобалося б дорослим людям, коли б керівники на роботі їх били, давали ляпаса, обзивали? А коли така людина комусь поскаржилася, то у відповідь їй: але й ти розмазня, колись було кріпацтво, людей на собак міняли, а тобі тільки ляпаса дали і ти вільний. Це ж прекрасно.
З до Лучанин Показати IP 15 Квітня 2021 14:25
такою логікою п"ятнадцятирічний хлопець , а тим більше той що займається спортом та ще й чемпіЙон потенційний, вже не дитиночка -сю-сю-сю, , а підліток, який вже власне мусить знати що в житті не все встелено пелюстками троянд,а тим більше світ спорту - жорстокий світ і от про оці такі методи навряд чи хтось не знає, воно не правильно звісно, але так було і є, мав би вже вміти відстоювати себе навіть перед тренеркою,коли занадто, без скиглення мамусі. Занадто вже задіткалися в наш час - дітоточки і 15років , 20, і навіть 30 і далі років, часто не помічають коли це мімімішно в смішно і огидно плавно переміщається. І при чому тут кріпацтво? Насильно хтось там чи де інде тримає? Хтось заважає закутатись в пухову рожеву ковдрочку і сидіти там де добре і комфортно?
Анонім Показати IP 15 Квітня 2021 11:23
в спортшколах світу не існує інших методів виховання чемпіонів. лише біль відкладається в підсвідомість. чому наші спортшколи мають відрізнятися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus