USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Лукашенко у розмові з Меркель вимагав визнати його легітимним, – ЗМІ

17 Листопада 2021 22:53
Олександр Лукашенко у розмові з в.о. канцлера Німеччини Ангелою Меркель обурювався, що його називають «паном Лукашенком», а не «президентом».

Про це пише УНІАН з посиланням на BILD.

Як зазначається, Лукашенко наполягав визнати його легітимним і скасувати санкції, запровадженні проти його режиму за фальсифікацію виборів, політичні переслідування й примусову посадку Ryanair в Мінську разом із затриманням блогера Романа Протасевича.

Крім того, Лукашенко також запропонував Меркель перекинути частину мігрантів у Євросоюз (натякаючи на Німеччину) і виділити Білорусі фінансову допомогу на тимчасове утримання біженців на білорусько-польському кордоні.

Водночас, згідно з роздобутою журналістами інформацією, Меркель залишалася жорсткою і пообіцяла вивчити питання, обговоривши їх з главами держав-членів ЄС.

При цьому в.о. канцлера не виключила надання Мінську фінансової підтримки на будівництво житла для нелегалів.

Читати ще: ЄС виділив €700 тисяч на допомогу мігрантам на польському кордоні

Раніше лояльні до режиму білоруські ЗМІ писали, що, поспілкувавшись з Лукашенком, Меркель «фактично визнала його президентом». При цьому у деталі телефонного діалогу сторін не вдавалися.

За останні кілька днів в.о. канцлера встигла поспілкуватися з Лукашенком та Путіним через спровоковану білоруським режимом міграційну кризу на кордоні з Польщею.

Міграційна криза на кордоні Білорусі та країн ЄС

На початку листопада в Білорусі велика група мігрантів з кризових регіонів прибула до кордону з Польщею. Вранці 10 листопада стало відомо про прорив двох великих груп біженців з Білорусі до Польщі.

Уряд у Варшаві звинувачує білоруського правителя Олександра Лукашенка в організованій доставці біженців з кризових регіонів до зовнішнього кордону Євросоюзу.

Раніше Лукашенко заявляв, що його країна більше не перешкоджатиме проїзду мігрантів до ЄС – таким чином офіційний Мінськ відреагував на посилення санкцій західних країн проти Білорусі.

Читати ще: Загострення ситуації з мігрантами: коли на Волині можуть запровадити надзвичайний стан

10 листопада РНБО ухвалила рішення про посиленні охорони кордону і підготовку до сценаріїв, які відбуваються на білорусько-польському кордоні.

11 листопада глава МВС Денис Монастирський заявив, що кордон з Білоруссю додатково охоронятимуть 8,5 тисячі військовослужбовців Держприкордонслужби, Нацгвардії та поліцейських.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Я Показати IP 18 Листопада 2021 06:05
а що не так???
Євросоюз Показати IP 18 Листопада 2021 08:18
Як би там не галасувати *партнери* і їхні шавки, Лукашенко обирали в ході виборів, а не в результаті майдану. Отже - *собаки гавкають, а караван іде*.
Ахаха Показати IP 18 Листопада 2021 08:36
Картохенфюрер такий картохенфюрер...
Пакуль жыве Бацька Показати IP 18 Листопада 2021 09:04
Жыве Беларусь!
Палыч Показати IP 18 Листопада 2021 10:20
Меркель позвонила Путину 10 ноября. Меркель позвонила Лукашенко 15 ноября. «Отберите у Меркель телефон пока она не переписала на Лукашенко Польшу»)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus