USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

Лукашенко посилив покарання за проведення протестів у Білорусі

8 Червня 2021 12:23
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко
підписав закон про посилення відповідальності за порушення порядку проведення масових заходів та екстремізм.

Документ у вівторок, 8 червня, опублікували на Національному правовому інтернет-порталі, пише Бабель.

Згідно з законом, запроваджується кримінальна відповідальність за:

- створення екстремістського формування та участь у ньому (до чотирьох років обмеження волі або до шести років позбавлення волі), підготовку до участі, фінансування такої діяльності (арешт, обмеження або позбавлення волі до п’яти років, у разі повторних дій – до восьми років в’язниці) і сприяння їй (до чотирьох років обмеження або до шести років позбавлення волі, повторно – до семи років в’язниці),

- неодноразове порушення порядку проведення масових заходів – можуть бути притягнуті особи, які двічі протягом року були засуджені за статтею 24.23 КоАП за несанкціоновані акції і протягом року після другого стягнення знову порушили законодавство про масові заходи (арешт, або до трьох років обмеження волі, або до трьох років позбавлення волі),

- незаконне збирання і поширення особистих даних (до трьох років обмеження або позбавлення волі, якщо йдеться про силовиків чи чиновників – до п’яти років).

Також закон посилює відповідальність за вбивство співробітника міліції або військовослужбовця (до 12 років позбавлення волі), за насильство або загрозу щодо силовиків і суддів (від п’яти років обмеження до семи років позбавлення волі), за опір міліціонерам (до трьох років в’язниці) і за публічну образу представника влади (штраф, арешт, до трьох років обмеження або позбавлення волі).

Документом встановлена кримінальна відповідальність і для власників інтернет-ресурсів за поширення забороненої інформації: громадські роботи, штраф або до двох років обмеження чи позбавлення волі.

До того ж збільшені терміни за ухилення від сплати податків: до семи років за заподіяння шкоди у великому розмірі (було до трьох років), до 12 років – в особливо великому (було до семи років).

Основні положення закону набудуть чинності через 10 днів, решта – через три місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
То все Показати IP 8 Червня 2021 14:50
Картопляному кадафі зриває кришу. Чує наближення неминучого ...
К. лучанин до То все Показати IP 8 Червня 2021 15:23
Він справиться. Він, як і я, з союзу, а в нас закалка як в Сталіна.
От так до То все Показати IP 8 Червня 2021 16:51
І не втече нікуди, в Європі йому суд, в мордорі яд, полоній, аварія. Або соплями вдавиться ...
Всезнайко Показати IP 8 Червня 2021 15:00
Правильно зробив.
На лунє до Всезнайко Показати IP 8 Червня 2021 16:50
Це дорога в одну сторону для тараканища.
Зубр Показати IP 8 Червня 2021 15:26
Пакуль жыве Бацька - жыве Беларусь! Змагары на нары!
БЛ до Зубр Показати IP 8 Червня 2021 16:45
Хто тебе випустив, ти ж невменяємий!?
Бобр_бялорус_ до Зубр Показати IP 8 Червня 2021 16:48
Лисий таракан продав Білорусь, за недорого. Продав разом з тихим, мовчазним населенням, землею, і всім іншим в придачу. Яка ціна? Ціна, - остання подачка рфії в 1,5 млрд. дол., попередні подачки в минулі 20 років на мілярдів так 15 дол., ну і дешеві енергоносії... Немає Білорусі, немає, - це все регіон паРашії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus