USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.55 10.70

«Лукашенко – ганьба моєї країни»: Тихановська пропонує Україні встановити дипломатичні відносини з урядом Білорусі у вигнанні

11 Жовтня 2022 15:11
Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська запропонувала Україні встановити дипломатичні відносини з її Об'єднаним перехідним кабінетом, фактично, урядом у вигнанні, про створення якого вона оголосила в серпні.

Про це вона заявила у своєму відеозверненні до Президента України Володимира Зеленського, пише Європейська правда.

"Об'єднаний перехідний кабінет готовий до співпраці з Україною і встановлення дипломатичних і політичних відносин. Ми готові діяти разом з Україною, тому що без вільної України не може бути вільної Білорусі та Європи", – зазначила Тихановська.

Своє звернення вона записала білоруською мовою і запропонувала Україні "створити альянс з демократичною Білоруссю, вести боротьбу разом і підтримувати білоруський спротив".

"Вірю, що Росія зазнає поразки, а Україна відновить свою територіальну цілісність і захистить свою незалежність. Весь цей час білоруси будуть з народом України", – сказала Тихановська.

Читати ще: Путін і Лукашенко домовилися про спільне військо: в ISW розповіли, чи можлива атака з півночі

Вона заявила, що гордиться тим, що білоруси воюють в Україні проти російських загарбників, і тим, що на території Білорусі діють партизанські групи, які протидіють режиму Лукашенка.

"Білоруси – не Лукашенко. Лукашенко – ганьба моєї країни. Він дав дозвіл на запуск ракет з території Білорусі по українських містах. Він анонсував розгортання спільного угруповання збройних сил з Путіним. Що Лукашенко озвучить завтра-післязавтра – невідомо, тому що він уже не приймає рішень, за нього це робить Кремль… Тому Білорусь повинна вийти з військово-політичних та економічних союзів з Росією, які підривають національні інтереси нашої країни", – наголосила Тихановська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Посол Показати IP 11 Жовтня 2022 16:38
а де? в якому місті (місці) розмістити посольство???
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2022 16:59
труба було цим білоруським опозиціонерам менше лизати зад путлеру раніше, а тепер хай шурує в Білорусь і розбираються там зі своїм бацьком,а нам тут і без них проблем вистачає. Нам не потрібен ще один фронт - кров'ю українців хочуть вирішити свої проблеми. До речі її чоловік,що сидить в тюрмі в Білорусі, в свій час теж дуже любив і поважав пуйла.
Ага Показати IP 11 Жовтня 2022 20:15
Якщо лука самопроголошений президент, то це буде такий самий самозваний уряд. А завтра - ще три таких уряди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus