USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Лучанина судили за заперечення російської збройної агресії

6 Серпня 2024 23:21
У Луцьку місцевого жителя звинувачували у виправдовуванні й запереченні російської збройної агресії. За це чоловік постав перед судом.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як виявилося, лучанин, переглядаючи російський контент в інтернеті, став жертвою пропаганди та виносив ці ідеї у свої кола спілкування.

«Встановлено, що обвинувачений піддався впливу пропагандистського телебачення, адже переглядав новини та відео. І далі висловлював певні суперечливі думки в розмовах зі знайомими. Це зафіксували й відправили на експертизу. За висновками експерта, у діях чоловіка міститься заперечення військової агресії РФ», – розповів прокурор Анатолій Семенюк.

Читати ще: «Наші переможці так перемагають, що чорний день б**дь»: у Луцьку судили пенсіонера, який виправдовував напад РФ

Зрештою правоохоронці відкрили стосовно обвинуваченого кримінальне провадження. Проте він погодився на співпрацю зі слідством та повністю визнав свою вину. Мовляв, начитавшись проросійського контенту в інтернеті, справді став жертвою. Тому уклав угоду про визнання винуватості, співпрацюючи з правоохоронцями.

«Останній свою вину визнав, покаявся, повідомив нові обставини, співпрацював зі слідством. У зв’язку із цим суд затвердив угоду про визнання вини. Чоловік отримає заслужене покарання», – додав прокурор.

Суд визнав лучанина винним за ч. 2 ст. 436–2 КК України. Йому призначили штраф у розмірі 17 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus