USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Лучанина, який продавав уявну військову амуніцію, судять за шахрайство

Сьогодні 06:20
За шахрайську схему лучанин втрапив на лаву підсудних. Чоловік в інтернеті продавав товари, яких насправді не було. Чимало людей потрапили на гачок та тепер вимагають покарання винуватцю.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс»

У справі є чималий список потерпілих, які повелися на таку схему й лишилися ні з чим. Зараз обвинувачений під вартою чекає на вирок суду.

«Особа, зловживаючи довірою наших громадян, викладала інформацію через торгові майданчики, де нібито продавала майно й речі, у тому числі військовий одяг для наших захисників. Коли особа отримала кошти, то, ясна річ, жодного одягу і спорядження не відправляла, а заволоділа грошима. Крім того, знаючи, що його можуть викрити, він вирішив скоїти нові схеми. Зокрема втручався в обчислювальну техніку та отримував персональні дані знайомих, щоб гроші надходили на їхні банківські картки», – зазначив прокурор Микола Приймак.

Читати ще: 21-річний лучанин продавав «липову» військову амуніцію. На суди не приходить

Раніше вже досліджували письмові докази та слухали покази свідків. Зараз справа дійшла до судових дебатів. Сторона обвинувачення просила суд призначити покарання у вигляді позбавлення волі.

«Обвинувачений вину визнав, підтвердив обставини, не заперечував факти. Однак, враховуючи кількість правопорушень, суму збитків і наживу на військових, прошу визнати його винним і призначити п’ять років ув’язнення», – просив прокурор.

Представниця потерпілих погодилася з прокурором і також наполягала на реальному терміні. Сам же обвинувачений провину в скоєному повністю визнав та просив суд суворо його не карати.

Читати ще: У Луцьку шахрай на 150 тис. грн обманув військового, який хотів купити Mavic

«Так склалися обставини, що, на жаль, за останній час я не зміг відшкодувати частину збитків. Бо паралельно в мене також триває кримінальне провадження, у якому суд обрав тримання під вартою. Прошу мене суворо не карати», – заявив обвинувачений.

Як зауважив прокурор Микола Приймак, реальний термін ув’язнення є справедливим покаранням, аби чоловік зробив для себе висновки. Надалі заплановано останнє слово обвинуваченого та вирок суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus