USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.43 41.60
  • PLN 10.30 10.45

Лучанин зняв гроші з чужої банківської картки, але відразу повернув: як його покарали

27 Жовтня 2024 20:48
Лучанин вивів гроші зі знайденої банківської картки та постав за це перед судом. Молодику інкримінували крадіжку. Кошти він повернув, однак за вчинок все-таки довелося відповідати.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Головний фігурант – 25 річний лучанин. За версією слідства, чоловік знайшов банківську картку біля банкомата та забрав її собі. Пізніше якось вивів із неї кошти.

«Викрав із банкомата на вулиці Ковельській банківську картку, яка є офіційним документом. 7 березня 2024 року двічі ввів дані картки і списав загалом 3199 гривень», – зазначила прокурорка Катерина Балас.

Читати ще: Зібрав «букет» із криміналу: волинянин скоїв шість злочинів за п’ятьма статтями

Як розповів обвинувачений, картку знайшов випадково, а гроші справді вивів. Свою провину повністю визнав та щиро розкаявся.

«Це сталося, коли знімав кошти з банкомата на Ковельській. Побачив там картку і просто взяв її собі. Далі ввів дані цієї картки на акаунт і списав гроші», – пояснив обвинувачений.

Захисник зауважив, що молодик відразу повернув списані кошти. Мовляв, зрозумів, що скоїв злочин, та негайно все виправив. Згодом також співпрацював зі слідством.

«Хоча вчинок обвинувачений зробив в умовах воєнного стану, але хочу повідомити суд, що якби він знав, яке покарання за це передбачено, то такого не скоював би. Більше того, коли стало відомо, що він порушив закон, то одразу вжив заходів для мінімізації наслідків. Він відмовився від транзакції і повернув усю суму потерпілій. Крім того, додатково заплатив моральну компенсацію», – зауважив захисник.

Читати ще: На Волині шестиразово судима жінка попалася на збуті наркотиків

Потерпіла на засідання не з’явилася. Натомість подала письмову заяву про те, що жодних претензій до підсудного немає. Просила суд суворо його не карати. Тож справу розглянули в скороченому вигляді.

Луцький міськрайонний суд визнав чоловіка винним та призначив йому три роки позбавлення волі. Але від покарання звільнив із випробувальним терміном тривалістю один рік. Обвинувачений обіцяв подібного не вчиняти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus