USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Лучанин дослідив свій родовід до дев'ятого коліна

7 Серпня 2023 20:07
Лучанин Віктор Крамар дослідив свій родовід до дев’ятого коліна і написав декілька історичних книг. Чоловік живе у Луцьку більше 60-ти років, сам родом із Черкащини.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Над книгою про власний родовід Віктор Крамар працював п’ять років. Цей час знадобився, щоб віднайти імена і дати народження предків, їх нащадків і родичів.

«Мої предки пройшли шлях від польського панування, польських магнатів Вишневецьких, Радзивілів, російського кріпацтва. Пройшли революції, голодомори, репресії», – каже Віктор Крамар.
У книзі про родинне дерево Крамарів, Віктор Володимирович описав різні гілки родоводу, додав генеалогічні таблиці нащадків, описав їхні долі, фото, які вдалось відшукати.

Одна з найдавніших фотографій роду, яку вдалось віднайти, зроблена у Ялті, датована 1917 роком, – каже дослідник. Розповідає, що вдалось віднайти документ про найстарішу згадку про Крамарів – 1748 року.

«Найстаріший предок – Федір Олексійович Крамар, селянин-кріпак, підданий, селянин-кріпак, панів Улашиних. Мав шестеро дітей», – говорить Віктор.
Дослідник каже: інтернетом у пошуках генеалогічних зв’язків не користується. Інформацію шукав у метричних та сповідальних книгах, списках з різних архівів, господарських книгах сільської ради.

Захоплення чоловіка підтримує дружина Марія Віталіївна.
У студентські роки у чоловіка виник задум написати історію рідного села Копіювата, а втілити його зміг уже перебуваючи на пенсії. Розповідає, що над своєю книгою «Копіювата: зберегти від забуття» працював понад десять років і лише після її виходу почав вивчення свого родоводу. Чоловік каже: продовжує працювати з архівами й мріє видати ще одну історичну книгу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пан Микола Показати IP 7 Серпня 2023 20:58
Повага !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus