USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.46 10.58

Лучани вимагають врятувати заплаву Стиру в місті. Петиція

19 Серпня 2020 07:20
У Луцьку необхідно очистити заплаву річки Стиру – від вулиці Ковельської до вулиці Гнідавської. Зараз територія навколо водойми знаходиться у критичному стані.

Відповідну петицію 18 серпня зареєстрував Сергій Тимчук. Підписати її можна протягом наступних 14 діб за посиланням.

Як нагадав чоловік, заплава Стиру в Луцьку була створена з метою забезпечення стратегічним запасом води міста.

«Також заплава мала послугувати рекреаційною зоною, оскільки в місті немає великих водойм. Крім того, заплава є великим нерестовищем для риби. Рибальські організації кожного сезону проводять зариблення, але ці зусилля тепер марні, тому що рівень мулу вже занадто високий і в меженному (маловоддя) періоді річки Стиру риба там існувати не може. Нерест повноцінно не відбувається», – вказав лучанин.

Він наголосив, що зараз заплава знаходиться в критичному стані.

«Триває регрес, тому вживати заходи з порятунку заплави потрібно негайно», – акцентував Сергій Тимчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 19 Серпня 2020 08:19
Дана заплава замулилась внаслідок руйнування дамби -перемички від Стиря.І щоб почистити-треба знову земснаряд і тягнути лінію електропередачі-стовпи ще залишились.Досить дороге задоволення.Але якщо не почистити-то будемо мати болото.
Лучанин Показати IP 19 Серпня 2020 09:01
Це природній процес, заплава перетворюється в луг. А от приїхати, порити як свині, щоб уся заплава заросла 3 метровими бур'янами...
Не той Лучанин до Лучанин Показати IP 19 Серпня 2020 09:51
За таким принципом взагалі нічого не треба робити із довкіллям: ліс заростає, а навіщо його чистити, проорювати роздільні смуги, нехай будуть хащі, канали заросли, так це ж природньо, навіщо орендувати спецтехніку; дерева в парку впали, так і має бути, нехай лежить, через років 20 повістю згниє. Трава у скверах, парках, дворах повиростала - нічого страшного, за осінь-зиму перегниє.
Лучани Показати IP 19 Серпня 2020 09:38
Оскільки, на виборах одним із піар-пріорітетів є охорона довкілля, то, дійсно, порушене питання є актуальним. Враховуючи, що забудовником по вул. Ковельська, 17 самовільно розпочаті підготовчі і будівельні роботи, враховуючи, що станом на сьогодні не затверджений історико-архітектурний опорний план, не завершено коригування генерального плану міста - підстав для будівництва намає ! Однак, всупереч цьому демонтовано колесовідбійну полосу, самовільно влаштовано заїзд ,проводитсься підсипка території, завозиться у заплаву річки будівельне сміття ! У переддень виборів контролюючим органам є шанс і необхідність проявити свою принциповість !!! А по їх діях виборці оцінять ефективність влади і кількість бюлетенів в урнах буде залежати від цього !
Виборець Показати IP 19 Серпня 2020 09:49
А тепер побачимо, як виборці оцінять Козюру, шо зробив с&ач на березі Стира. Бо він вже спить і бачить себе знову депутатом !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus