USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.75 10.90

Лучани – в коротких списках міжнародного конкурсу Workstory

28 Квітня 2021 15:36
Відразу четверо авторів із Луцька – Анна Данильчук, Аліна Герасимчук, Надія Омельчук та Ілона Пекар – стали фіналістами міжнародного конкурсу есе та новел Workstory, що його було зорганізовано наприкінці минулого року.

Організатори кажуть: ініціювали такий конкурс, аби не лише підтримати творчу молодь, а й привернути увагу до значимих аспектів людського життя – роботи, безробіття, трудової міграції. На заклик розповісти свою історію відгукнулося понад 200 авторів із 16 країн світу, зокрема з Канади, США, Данії, Грузії, Ізраїлю, Туреччини, Іспанії, Чехії, Польщі, Литви, Португалії, Італії, ОАЕ та інших.

Тож Луцьку направду є ким пишатися, адже волинянки опинилися серед найкращих.

Головні персонажі творів – священники, поліціянти, педагоги й діячі культури, лікарі, гіди, журналісти, офіціанти, кондитери, редактори, рекрутери, ріелтори, різноробочі, студенти, шукачі роботи, трудові мігранти.

Партнером конкурсу виступила міжнародна рекрутингова компанія Jobian, що забезпечила грошові призи переможцям.

Фіналістка молодіжного крила конкурсу Ілона Пекар – учениця 7(11) класу Луцького НВК «Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського».

На конкурс дівчина представила новелу «Антагоніст».

Ілона захоплюється правом, іноземними мовами, історією, неодноразово представляла свій навчальний заклад у складі команд на турнірах із журналістики та історії.

У навчальному закладі зазначають: конкурс дав можливість виявити ще одну творчу грань учениці та повірити у власні сили.

«Одного зимового ранку на мій телефон надійшло повідомлення від класного керівника, у якому вона захоплено розповідала мені про міжнародний конкурс WorkStory, – розповідає Ілона. – Прочитавши всю інформацію, я зрозуміла, що одна з моїх давніх та призабутих історій чудово підходить для цієї справи. Оскільки я планую пов’язати майбутнє з юриспруденцією, тема морального вибору, перед яким опиняються захисники правосуддя, завжди цікавила мене. Я також читала багато книг про судові справи, тому бажання написати свою оригінальну історію росло з кожним днем. І от – я у фіналі!»

Про результати конкурсу оголосять уже наступного тижня. У гімназії ж переконані: їхня талановита вихованка неодмінно буде в числі переможців.

Оксана ГОЛОВІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus