USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Лучани скаржаться на сусідку, яка випускає псів без намордників на вулицю

5 Листопада 2020 18:28
Мешканці вулиці П’ятницька гірка скаржаться на сусідку, котра систематично випускає собак для «їхньої соціалізації» на вулицю.

Про це йшлося 5 листопада під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як розповіла керівниця юридичного департаменту Наталія Юрченко, на розгляд виконкому винесли проєкт рішення про розгляд скарги громадянки Інни Павлівни Рейкіної на постанову адміністративної комісії від 15 жовтня 2020 року.

«Зазначена постанова винесена на основі матеріалів, які надійшли з Луцького відділу Головного управління Нацполіції у Волинській області, котрі стосувалися того, що громадянка порушувала правила утримання тварин.

Так, у Луцький відділ поліції звернувся її сусід, який зазначив, що в себе на подвір’ї вона тримає троє собак, які систематично виходять за межі подвір’я і створюють незручності для сусідів. Одна із собак напала на нього й ледве не покусала. Ці факти підтвердили також інші сусіди. Їхні пояснення є в матеріалі справи. Інна Павлівна була запрошена на засідання адміністративної комісії, свої дії вона пояснювала тим, що немає доказів того, що ці тварини перебувають у її власності, і що вона робить гарні справи, адже годує та утримує цих собак. Однак факти про те, що ці тварини утримуються в неналежному стані, не забезпечується унеможливлення вигулу цих собак без поводків і намордників, не були спростовані», – зазначила Наталія Юрченко.

Тому адміністративна комісія притягнула Інну Рейкіну до адмінвідповідальності за ст. 154 КУпАП. На неї накладено штраф у розмірі 34 гривень.

«Не вбачаємо підстав для скасування постанови та її перегляду», – резюмувала керівниця юридичного департаменту.

Заступниця Луцького міського голови, голова адміністративної комісії Ірина Чебелюк зауважила: «Якщо людина утримує собак, вона має нести за них відповідальність, а також дбати про те, щоб вони не створювали небезпеки для інших мешканців. Людина ж сказала, що випускає собак для їхньої соціалізації. Вона просто випускає на вулицю і ці собаки не дають іншим пройти. Як ми можемо не застосовувати штрафні санкції, якщо людина це свідомо робить і неналежно утримує собак? Вважаю, що рішення комісії є правомірним».

Члени виконкому залишили скаргу Інни Рейкіної без задоволення.

Фото – ілюстративне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
V Показати IP 5 Листопада 2020 19:53
Чим , б..ть, маса народу отримуючи держзарплати займається по всій країні?! Засіла ціла комісія і винесла рішення накласти штрафні санкції у розмірі, аж 34 грн. !!!!штрафу)) Порушниця від такого перелякалася аж до діареї і негайно виправилась. Вже б не позорилися хоч(((
Народна прокуратура Показати IP 5 Листопада 2020 21:28
До чого тут держзарплати? Зрбоіть врешті над собою зусилля і зазубріть, що таке органи державної влади і органи місцевого самоврядування, в чому між ними різниця і за рахунок яких коштів вони здійснюють діяльність.
Ксюша Показати IP 5 Листопада 2020 22:08
В нас пів міста довбо*обів які так роблять а ще дворняг ціла купа бігає
Саня Показати IP 6 Листопада 2020 16:44
Брєд! За 35 грн штрафу для обвинуваченої,з держбюджету посадовцям було виділено 10.000грн !
Вася:) Показати IP 11 Листопада 2020 10:59
Мені одному цікаво чому суспільство так не любить собак ?? Якщо конкретно по вироку розібратися так вигул собак відбувався на приватній території, так може і замки на дверях мішають сусідам:) а те що забор 'дирявий' це вже інше питання (можливо в жінки бракує коштів) і знаючи мінімальну психологію собак без певних навчань за межами своєї території ніколи не нападають якщо їм та їхньому власнику ніщо не загрожує....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus