USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Лучани підтримали всесвітню петицію

4 Травня 2018 17:43
Жителі Луцька поставили свої підписи під петицією, яка стала другою найбільшою за всю історію ООН.

Так, 29 квітня у Луцьку на Театральному майдані було проведено збір підписів до ООН під однією з найбільших міжнародних петицій — петицією DAFOH («Лікарі проти насильницького вилучення органів»).

Петицію передали представники організації «Лікарі проти насильницького видаляння органів» (DAFOH).

Цей документ, під яким протягом п’яти років підписалися понад 2,7 мільйона осіб у більш ніж 50 країнах світу, закликає припинити в Китаї практику вилучення органів у живих людей, повідомляє «7 днів».

Зі слів волонтерки Ганни, яка збирає підписи в Україні, стрімке зростання кількості трансплантацій у Китаї почалося 2000 року. За часом це збіглося з початком масових репресій послідовників духовної практики Фалуньгун (інша назва Фалунь Дафа).

У 2016 році Європарламент та Конгрес США ухвалили резолюції, які закликають припинити видаляння органів у послідовників Фалуньгун у Китаї.

Лучани, які долучилися до акції, реагували на цю інформацію по-різному:

- «Це правда? Вперше про це чую. Прочитаю»

- «Це неподобство потрібно зупинити!», — говорили люди, дізнавшись про насильницьке видалення органів у в’язнів совісті-практикуючих Фалуньгун у комуністичному Китаї"

- «Я вас підтримую, і взагалі — проти вбивства любої живої істоти»

- «Вірю... мені було 18 років, коли мене вислали до Сибіру…»

Людмила ШВЕЦЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus