USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Лучани опинилися в джазовому Нью-Йорку на концерті хітів Сінатри. Фото

16 Лютого 2021 12:32
Лучани на дві години поринули в епоху джазу і завдяки вічним хітам легендарного Френка Сінатри перенеслися до сонячного Нью-Йорка середини минулого століття.

Концерт, який наповнювали безсмертні композиції неймовірного американського артиста, відбувся 15 лютого у драмтеатрі імені Тараса Шевченка. Організатор – івент-агенція «Tikhonov сoncert and event agency».

«Сьогодні в джазовому ключі ми презентуємо більшість світових хітів Френка і хотіли би запросити вас у цю музичну дорогу разом із нами. Ми так скучили за концертами і давно не танцювали cheek to cheek, – звернувся до присутніх співак Павло Ільницький. – Сінатра мав багато облич. Він був не лише елегантним чоловіком, який підкорював серця найвродливіших жінок, очевидно, українок. Сьогодні в такому гарному камерному джазовому колі ми хотіли б, щоб ця музична атмосфера звузилися до нас і торкнулася ваших сердець. Сінатра співав різні пісні, не тільки свінг, а й джаз. І зараз я маю велику приємність грати з цими музикантами. На афіші написано, що це найкращі джазмени України, і я думаю, що ви в цьому переконаєтеся. Зазвичай Френк грав із великими оркестрами, але моїм друзям, які спеціально приїхали з Києва до вас у Луцьк, не потрібні жодні струнні інструменти, бо своєю грою вони і так зачаровують».
Френк Сінатра – ідол американської музичної культури, музикант, чий внесок перевищує масштаби однієї людини. Значення усієї його творчості можна порівняти, мабуть, тільки з революційними The Beatles чи Елвісом Преслі. Його пісні обожнювали мільйони людей, з ними жили, під них плакали та кохали. Він – володар 11 «Греммі» та одного «Оскара».
«Як і кожен виконавець, Френк не любив виконувати кількох своїх пісень і, на превелике його нещастя, це були одні з найвідоміших композицій. Так, він ніколи не писав пісень, натомість виконував їх настільки впевнено і творчо, що багато хто міг подумати, що саме він автор тієї чи іншої композиції», – відзначив Павло Ільницький.

Як додав, серед усіх творів, які виконував Френк, найпопулярнішими та найзнаковішими в його кар’єрі є «It’s Only A Paper Moon», «My Way» та «Strangers in the Night».
«Кажуть, що в Сінатри не було конкурентів. Можливо, вони були, але він настільки круто співав, що вони просто не мали шансів. Можливо, так круто працювали його маркетологи», – сказав співак.

Він пригадав: коли в Нью-Йорку на один день випали концерти Френка Сінатри і Боббі Даріна, то останній був змушений скасувати свій виступ, адже Френкі оголосив про вільний вхід на його концерт.
Не змогли музиканти не присвятити жодної композиції Дню закоханих, який відзначали напередодні.

«Вірю, що в Луцьку всі святкували День святого Валентина, і всі чоловіки водили жінок у дорогі ресторани, – зазначив Павло Ільницький. – Я дуже люблю цю пісню. Її перша назва – «If You Believe In Me». Пригадую дуже круту фразу, яку рекомендую всім використовувати в житті. Кожен чоловік може досягти багато чого, якщо жінка в нього вірить, а кожна жінка може досягти багато чого, якщо чоловік її по-справжньому кохає. Друзі, всім бажаю кохання і віри в один одного, яка зараз дуже необхідна. І ми граємо для вас «It’s Only A Paper Moon».
На завершення концерту музиканти заграли «My Way».

«Зараз настав час заспівати композицію, яка особисто мені далася дуже нелегко. Це пісня про життєвий шлях напрочуд успішної людини, яка досягнула всього, чого хотіла. Думаю, кожен із музикантів хотів би досягнути тих висот, яких досягнув Френк Сінатра. Мені залишається у свої 28 співати про те, чого я ще можу досягнути, а не про те, чого я вже досягнув, або про свої мрії. Я хотів би, щоб всі ваші мрії збувалися. Нехай це буде ваша дорога, адже, як колись сказав один мудрий чоловік, якщо ти дуже любиш те, чим займаєшся, свою роботу, то тобі не доводиться працювати, ти просто гарно проводиш свій час душею і серцем. Ми сьогодні не працювали, а дуже гарно проводили час разом із вами. Нам дуже сподобалося і сподіваємося, що наша музична дорога припала вам до вподоби», – сказав наостанок фронтмен.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus