USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Лучани можуть отримати подарунки за знання Конституції України

27 Червня 2019 16:32
Пройшовши нескладний тест із десяти запитань на знання основного закону України, лучани мають змогу отримати в подарунок примірник Конституції та оригінальну закладку.

Загальноміська акція «Моя Конституція» триває на головній пішохідній вулиці Луцька Лесі Українки в переддень свята Конституції 27 червня.

Як розповіла ініціаторка акції, спеціалістка Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді Юлія Нікітюк, подібний захід проходить у Луцьку вперше.

«Напередодні Дня Конституції ми захотіли перевірити, наскільки добре лучани орієнтуються в основному законі країни. Вирішили це зробити дещо нестандартним інтерактивним методом – на головній пішохідній вулиці Луцька ми розмістили інформаційну зону, де можна пройти тестування двома шляхами: за допомогою смартфона, зісканувавши QR-код, або за одним із наших ноутбуків», – сказала Юлія.
І додала, що блок із 10 різноспрямованих запитань розробила самостійно на основі власних зацікавлень і даних відкритих джерел. Час проходження тестування не обмежено.

Вона зауважила, що в принципі результати не важливі, адже учасник сам визначає, чи задовольняє його дана кількість правильних відповідей. У середньому лучани знають відповіді на 6–7 запитань із 10.
«Для нас важливо привернути увагу громадян до основного закону для того, аби кожен покращував свої знання, знав свої права та обов’язки», – наголосила ініціаторка акції.

Після проходження тесту кожен одержує в подарунок примірник Конституції та закладку з зображенням засновника фортеці на острові Хортиця Дмитра Вишневецького.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus