USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Лучани, яких звинувачували в торгівлі наркотиками, пішли на фронт

Сьогодні 18:47
У Луцькому міськрайонному суді все частіше розглядають справи щодо чоловіків та жінок, які раніше мали справу з наркотиками. Щоб не відбувати покарання, вони активно вступають до лав ЗСУ.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

28-річний чоловік придбав наркотики і зберігав удома, допоки до нього не навідалася поліція з обшуком. Правоохоронці виявили майже 32 грами канабісу. Раніше лучанина вже судили за наркосправи. Мовляв, той через телеграм купив посилку з амфетаміном.

Читати ще: Планує йти в ЗСУ: судили волинянина, який кілька разів ножем вдарив чоловіка

Але чоловік вину визнав частково. З його слів, купував лише для власного споживання. Кілька років тому він лікувався від наркозалежності.

«Придбав, зберігав для власного вживання амфетамін, без мети збуту. Почав вживати психотропи близько півтора року до затримання. Куплену речовину пофасував, оскільки так вона краще зберігатиметься. Зазначив, що психотропну речовину ніколи не продавав та закладок не робив. У вчиненому щиро розкаювався, просив суворо не карати», – йдеться в матеріалах суду.

Проте суд першої інстанції присудив лучанину дев’ять років тюрми. Той подав апеляцію та пішов воювати до лав Збройних сил України.

Подібна історія сталася з 26-річним лучанином. Його авто зупинила поліція на дорозі, а він не став ховати наркотики. Зізнався, що має при собі психотропи. Під час обшуків будинку правоохоронці теж виявила канабіс. Хлопець розказував: то була посилка для його знайомого.

Читати ще: Більше не ухилянт: як волинянин після скарги прокурора отримав відтермінування від призову

Судді не повірили, що майже півтора кілограма наркотиків лучанин не збирався продавати і дали п’ять років без конфіскації майна. Але оскільки він раніше не судимий і лікувався в наркодиспансері, дружина була вагітна, то покарання змінили на три роки іспитового строку.

Прокурори вирок оскаржували. Відтак Верховний суд повернув справу назад в апеляцію. Захисник просив призупинити розгляд, бо лучанин поповнив ряди Збройних сил.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хмм Показати IP Сьогодні 19:59
будуть тепер на фронті торгувати?
Дон Показати IP Сьогодні 20:14
А потім будуть везти «героя» наріка,в якого не було шансів вижити.а ви на коліна ставайте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus