USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Лучанки у своєму дворі чистять горіхи для ЗСУ

3 Липня 2023 16:27
У Луцьку жінки чистять горіхи для захисників. Вони працюють в дворі на вулиці Ветеранів. Чищені горіхи передають волонтерам, які складають енергетичні пакетики для військових. Кілька днів тому віддали 10 кілограмів продукції.

У дворі на вулиці Ветеранів, 9 триває робочий процес. Ніна Лопушан, Валентина Парфенюк, Ніна Ісаєва та Людмила Мельник чистять горіхи. Готовий продукт вони передають у село Боратин. Там збирають енергетичні пакунки для захисників. До їх складу, окрім сушенини, родзинок, входять горіхи, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Побачила, що в Боратині люди горішки, сушенину пакують на ЗСУ. Пироги печуть. У мене були горіхи. Я їх взяла і почала лупати. Полупала, що було. Там у мене син живе. Я йому зателефонувала й кажу: «Я налупала горішків. Ти забереш, завезеш куди треба?» Він погодився. Тоді я пішла до своїх дівчат і кажу, що треба горішки. Люда їх мала. Винесла і ми полупали», – пригадує Ніна Лопушан.

Вона зазначає: коли впоралися з власними, то звозити горіхи їм почали люди.

«Син дзвонить і питає: «Мамо, а якщо я привезу мішок горіхів, то будете лупати?» Кажу, що своїх дівчат підключатиму і будемо лупати, а як не захочуть, то буду сама. Але вони в мене такі, що не можуть не схотіти. І от так лупаємо місяць-два. Нам уже привозять горіхи. Щодня виходимо під обід. Зранку стараємося все поробити, а потім сидимо і до вечора лупаємо», – розповідає Ніна Лопушан.

Жінки зазначають, що вихідний у них – коли дощ або коли немає горіхів.

«За тиждень ми налупали 10 кілограмів», – каже Ніна Лопушан.
Жінки зазначають, що відразу відгукнулися на пропозицію пані Ніни взятися за чищення горіхів. Кажуть, що хочуть допомогти захисникам. Лише думка про те, що військовий зможе підкріпитися горішком, який вони почистили, зауважують, додає сил і впевненості.

«Сиджу вдома. На пенсії, на інвалідності. З візочком тільки ходжу. Вирішила допомогти і хочу, щоби швидше була перемога. Миру, здоров’я їм і всього найкращого», – каже Валентина Парфенюк.

«Допомогти треба. Як немає чим так допомогти, то хоч цим. Вони, бідні, там страждають за нас. А ми що, не можемо тут щось зробити? Ми, звісно, і молимося за них, просимо Бога, щоб здоров’я їм дав», – додає Ніна Ісаєва.

Жінки бажають усім якнайшвидшої перемоги. Зупинятися, кажуть, не збираються. Закликають приносити їм горіхи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus