USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Лучанка – єдина представниця з України на стажуванні з місцевого самоврядування в Японії

26 Жовтня 2023 23:18
Лучанка Анна Вінцюк, начальниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Луцькради, стала єдиною представницею з України, яку відібрали на двомісячне стажування в місті Токіо у Японії за навчальною програмою «Місцеве самоврядування».

Як розповіла Суспільному телефоном виконавча директорка Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар’яна Конончук, навчання розпочалося 23 жовтня й триватиме до 29 листопада цього року.

«Сьогодні другий день вона вже працює в Японії. Від України лише один представник, а всього – 10 людей із різних країн, які будуть в команді працювати та вчитися новітнім технологіям і тенденціям місцевого самоврядування», – сказала керівниця регіонального відділення.

Зі слів Мар’яни Конончук, для програми японської урядової організації з питань підтримки державної служби представника від України обирали за такими критеріями:

- посадова особа органу місцевого самоврядування, яка працює понад п’ять років;

- керівник структурного підрозділу, виконавчого комітету місцевої ради;

- особа до 40 років, яка вільно володіє англійською мовою.

«Ми готували кандидатуру і було важко підібрати людину, яка підходить під всі вимоги проєкту. Очікуємо, що ефект післядії після повернення Алли Вінцюк у громаді буде досить високим в порівнянні з будь-якою іншою громадою Волинської області», – каже Мар’яна Конончук.

Як додала виконавча директорка Волинського регіонального відділення Асоціації міст України, програма і стажування з місцевого самоврядування в Японії відбувається уже не перший рік, проте цьогоріч кандидатуру від України вперше відібрали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus