USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.50 10.65

Лучанка виборола срібло національного чемпіонату з вільної боротьби

29 Квітня 2023 22:10
У Кам‘янці-Подільському проходив відбірковий чемпіонат України з боротьби вільної U15.

Федерація боротьби вільної міста Луцька для участі в національній першості виставила двох спортсменів – вихованців відділення боротьби вільної КДЮСШ – 1 Луцької міської ради – Поліну Ковирнову (категорія 46 кг) та Дениса Чирука (категорія 57 кг).

«Конкуренція з цього олімпійського виду спорту є надзвичайно високою, адже нашим спортсменам протистояли вихованці спеціалізованих спортивних закладів – інтернатів, яких немає в нашому регіоні! Враховуючи той факт, що наша міська федерація ще дуже молода і тільки стає на ноги, результат цих змагань для нас перевершив усі сподівання!» – розповів голова Федерації боротьби вільної міста Луцька Олександр Кулаков.

За результатами напружених протистоянь талановита спортсменка нашого міста Ковирнова Поліна змогла вибороти для Луцька і області срібну нагороду, чим виконала норматив «Кандидат у майстри спорту», місце в збірній та титул віцечемпіонки України з боротьби вільної U15.

Поліна вже неодноразово захищала честь нашого регіону і України у змаганнях з різних видів спорту: змішані єдиноборства ММА, комбат джиу-джитсу, бразильське джиу-джитсу, козацький двобій, рукопашний бій і карате.

Крайнім її досягненням було золото чемпіонату світу з ММА (м. Абу-Дабі).

Керівництво Федерації висловлює щиру подяку всім, чиї зусилля допомагають розвиватися спорту в сьогоднішніх непростих умовах: наставнику юної зірочки – її батькові Сергію Ковирнову, керівництву КДЮСШ-1 Луцької міської ради за можливість поїхати на змагання такого рівня, Луцькому міському голові Ігорю Поліщуку, якому належить ініціатива започаткувати розвиток цього прекрасного виду боротьби в нашому місті, директору Департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимиру Захожому та всьому колективу профільному Департаменту за можливість виїжджати на навчально-тренувальні збори та всебічне сприяння, а також всій Волинській збірній за підтримку.

До слова, зі всієї Волинської збірної лише троє дівчат спромоглися вибороти для команди призові нагороди:

Іванна Лук‘яненко (смт. Іваничі) – 1 місце у категорії 50 кг (Палій І. Б., Раковський О. Г.);

Поліна Ковирнова (м. Луцьк) – 2 місце у категорії 46 кг (тренери: Ковирнов С. С., Протасюк А. Р.);

Олександра Матлашевська (м. Ковель) – 3 місце у категорії 42 кг (тренер: Стус О. П.).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus