USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Лучанка провела 250 майстер-класів для переселенців і відкрила волонтерський центр

13 Червня 2022 08:15
23-річна лучанка Катерина Драганчук з початку повномасштабної війни почала проводити творчі заняття для дорослих і дітей, які переїхали на Волинь з інших областей.

Дівчина створила волонтерський «Центр розвитку особистості», повідомляє Суспільне.

Волонтерський центр працює щоденно.

Приміщення для заходів знайшли завдяки молодіжній громадській організації. Воно розташоване в укритті на проспекті Волі, розповідає організаторка.

Дівчина каже: за цей час не мала жодного вихідного, адже організовує та координує роботу волонтерів. У центрі їх наразі працює кілька десятків.
Спортивні заняття для дітей організовує 20-річна волонтерка Анасатсія Грицак. Дівчина була тренером місцевої футзальної жіночої команди, нині перекваліфікувалася та займається з дітьми та дорослими.

Щодня у Центрі розвитку особистості відбувається по дві-три події. Зі слів Катерини Драганчук, за три з половиною місяця майстер-класи, які тут організовують відвідали понад дві тисячі людей.
На черговий майстерклас з бісероплетіння прийшли 14 учасників. Серед них – переселенка Марина Кононенко з 12-річною донькою Анею. Родина у середині квітня приїхала з Харкова. Мама каже, що почала водити дитину на майстер-класи, щоб вона розвіялася та забулася про війну.

Окрім творчих майстерок, лучан і гостей міста запрошують на інтерактивні заняття англійською, в’язання, малювання, танці, йогу, аквагрим, гончарство.Всі вони – безплатні. Щовихідних волонтери Центру організовують благодійні ярмарки, на яких продають виготовлені сувеніри, малюнки, прикраси. Гроші передають на потреби захисників України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus