USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Лучанка продала спільну квартиру без відома колишнього. Що вирішив суд

22 Липня 2024 22:02
У 2013 році лучанка продала квартиру. Згодом з’явився колишній чоловік, який запевнив, що помешкання купували разом, тож нерухомість – це спільна власність. Справу про шахрайство розглядали і в Луцькому міськрайонному, і у Волинському апеляційному, і у Верховному судах.

Нещодавно справу знову розглядали в апеляції, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Вони жили в шлюбі, майно було сумісною власністю. Щоб відчужити його, потрібно було отримати дозвіл співвласника, однак обвинувачена не отримала дозвіл від мого клієнта, а взяла нотаріуса і дала дозвіл від теперішнього чоловіка. Мій клієнт дізнався про це, подав до суду, визнав договір купівлі-продажу незаконним, його скасували і пішла ця судова баталія», – прокоментував представник потерпілого Олександр Повх.

За такі махінації Луцький міськрайонний суд присудив обвинуваченій чотири роки за ґратами. Але всі подалися в апеляцію: ексчоловік (як і прокуратура, і ошуканий покупець) хотів, щоб його колишня відсиділа п’ять років, натомість захисник обвинуваченої клопотав про новий розгляд справи в суді першої інстанції.

У Волинському апеляційному суді вирішили, що жінка має провести в неволі три роки. Потім справа побувала у Верховному суді й повернулася в апеляцію.

Читати ще: Волинянин повернувся з полону, а дружина живе з іншим і продала його фуру

До слова, обвинувачена була в розшуку вісім місяців, бо не відвідувала судові засідання. Нині підключилася до слухання в режимі відеоконференції, адже перебуває в Польщі.

Захисник клопотав перед судом, щоб закрили кримінальне провадження, бо збігли строки давності: справу слухають понад 11 років.

«Їй інкримінують частину 3 статті 190 Кримінального кодексу України. Ми не погоджувалися з кваліфікацією і вважаємо, що кваліфікація неправильна. Там зупиняли справу у зв’язку з розшуком, коли вона не знала. Вже минуло 11 років і чотири місяці», – сказав захисник обвинуваченої Сергій Полячук.
І хоч прокурор намагався переконати, що строки давності ще не завершились, суд постановив: задовольнити клопотання адвоката Сергія Полячука, скасувати вирок Луцького міськрайонного суду від 2 березня 2023 року і звільнити обвинувачену від відповідальності у зв’язку з закінченням строків давності.

Захисник ошуканого ексчоловіка зазначив, що касаційної скарги не подаватиме.

«Злочин вона вчинила у травні 2013 року. Відповідно до статті 49 Кримінального кодексу, коли злочин тяжкий, проходить десять років, кримінальне провадження закривається, а обвинувачений звільняється від відповідальності. Суд прорахував, що всі строки закінчилися. Тому суд, на мій погляд, правомірно скасував вирок суду першої інстанції та закрив кримінальне провадження», – зазначив адвокат Олександр Повх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus