USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.35 10.53

Лучанка побудувала кіоск на проїжджій частині й не платить оренду

27 Березня 2019 14:03
Луцькі депутати вкотре відмовили у розробленні технічної документації землеустрою щодо відновлення меж земельної ділянки лучанці Дорошенко О.В.

Про це стало відомо під час засідання чергової 55-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 27 березня.

Зі слів депутата Луцької міськради Павла Данильчука, власниця земельної ділянки на вулиці Винниченка, 30б площею 0,0016 га побудувала на червоних лініях кіоск.

«Вона не платить оренду, а отже гроші в бюджет не надходять. Що з цим об’єктом робити? Не голосуючи за це питання на сесії, ми заводимо ситуацію в тупик», – звернувся обранець громади до колег.

На це начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала відповів, що до пані Дорошенко були чисельні зауваження з боку управління архітектури та містобудування Луцької міської ради:

«Цей кіоск знаходить фактично на дорозі, але в межах червоних ліній. Ми не можемо подати на власницю в суд, якщо право власності зареєстроване», – зазначив посадовець.
Натомість Павло Данильчук зазначив, що такого роду проблеми тягнуться тягнуться роками:

«Ми не даємо в оренду майно, але його використовують, здійснюючи підприємницьку діяльність. Тому вихід – або не давати землю в оренду, або ж готувати позови по цих проблемних питаннях і подавати на власників до суду», – наголосив депутат.

На це депутат міськради Андрій Козюра зауважив, що з юридичної точки зору, дозвіл на будь-яке нерухоме майно в межах червоних ліній – це помилка:

«Якщо суд допустив помилку, виносячи таке рішення, то це – завідомо неправосудне рішення. А якщо так, то це – тюрма і відповідальність. Потрібно звертатись до органів судового самоврядування, аби скасувати це рішення. Так, це передбачає довгу і клопітку роботу юристів, проте це потрібно їм доручити», – звернувся із пропозицією депутат до колег.
Позицію земельної комісії озвучив і депутат міськради Олександр Козлюк:

«Коли ми заслуховували це питання під час засідання комісії, ми переглядали проект рішення і жодних зауважень не було. Я аргументував, що варто продовжити договір оренди хоча б на рік, але, на жаль, більшість членів комісії ініціативу не підтримали. Це не є тимчасова споруда, яку треба вносити в комплексну схему, це – особисте майно. Тому моя пропозиція продовжити оренду на рік і виключити її з комплексної схеми», – підкреслив голова профільної комісії.
На це депутат Павло Данильчук відповів, що кожен аргумент щодо зареєстрованого майна треба розглядати індивідуально. Він зазначив, що випадків, коли реєструють «асфальт, бруківку, три відсотки незавершеного будівництва» по місту – безліч.

Всилухавши усі «за» і «проти» луцькі депутати підтримали ініціативу щодо подання позову в суд. А управлінню архітектури доручили вивчити питання і внести зміни в комплексну схему, а юридичному відділу міської ради – підготувати усі необхідні документи до суду.

«За» проголосували 42 обранці громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Власюк Показати IP 27 Березня 2019 14:10
А самі дипутати все роблять чесно і правельно? Чи хочуть аткати?
21 Показати IP 27 Березня 2019 14:33
Данильчук це не депутат, а гаманець.
Степко Показати IP 27 Березня 2019 14:40
А что ткачук там сидить?
Иван Показати IP 27 Березня 2019 15:46
Этот киоск ещё продвигал некогда такой Матвеев Ярослав - экс.гл.художник города. Где муницыпалы? почему не демонтируют как гаражи???- или тут дело связана не с пенсионерами доживающими, а - с более значимой особой???
Нема на то ради Показати IP 27 Березня 2019 19:47
Як можна на тимчасову споруду оформити право власності ! За таке - до криміналу усіх, хто ставив візи і підписував ! На пересувну бочку з квасом навіть умудрилися таке право власності оформити ! Всій Україні на посміховисько .А на вул. Кравчука на теплотрасі на кіоски відомо хто таке право надав. І чиї кіоски відомо. А тепер виглядаєте, як придурки, бо на половині теплотраси ремонтних робіт не можете провести. Ше рік до виборів і Луцьк заговорить !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus