USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Лучанка переконує, що її сестра шантажем змусила подарувати квартиру

12 Квітня 2022 18:28
Лучанка Валерія Степанова стверджує, що рідна сестра надумала виселити її з мамою на вулицю. Зі слів жінки, сестра, скориставшись її безпорадністю, змусила підписати договір дарування на двокімнатну квартиру на свою користь. Проте у жінки навіть немає копії договору.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Валерія Степанова разом із мамою мешкають у Луцьку на вулиці Рівненській. Жінка бідкається: в цьому домі їм спокою немає. Переконана, що всі проблеми – через її активну громадянську позицію, яка налаштувала проти неї майже усіх мешканців багатоповерхівки на чолі з головою ОСББ Миколою Скіцем. Втім, зізнається, найбільший конфлікт пані Валерія має з рідною сестрою через квартиру.

Квартиру шляхом укладання договору дарування вона нещодавно переписала сестрі, з якою має погані стосунки. Жінка запевняє: зробила це не так за доброю волею, як через шантаж.

«Ми захворіли, я опинилась один на один з бідою, адже мешканці всього під’їзду були проти мене, бо їм вигідний Скиць. Я не знала, до кого звернутись. І в останню хвилину сама, без маминої згоди, зателефонувала своїй сестрі. Попросила: «Свєта, допоможи нам, а особливо мамі». А вона заявила так, методом шантажу: «Якщо ти складеш дарчу повністю всієї квартири на мене, тоді допоможу», – пояснює Валерія Степанова.

Вона запевняє: пристала на цю пропозицію, бо ж вирішила, що життя неньки важливіше за квадратні метри. Зі слів жінки, сестра, приїхавши, чи не одразу заходилася займатись переоформленням квартири на себе. Привела із собою навіть нотаріуса.

«Вона викликає нотаріуса. Він особисто приїжджає, дивиться квартиру, маму він не запитав. Два рази він приїжджав, перший раз сам оцінювати квартиру. Хоч, згідно з законом, він не мав права оцінювати квартиру сам, як мені сказали, треба ще двох понятих. Він сам оцінив двокімнатну квартиру в 50 тисяч гривень», – розповідає вона.

Її мама Валентина Степанова каже, погано пам’ятає, як підписувала договір: «Він сказав отут треба підписати дарчу, нічого не питав – хто я, що я, чи я хвора, не дав нічого читати».

Своєю чергою, сестра Валерії Світлана запевняє, що після ситуації, яка спіткала жінок у грудні минулого року, навіть забирала на деякий час їх до себе. Тим часом в цю квартиру оселився її син із сім’єю. Однак довго під одним дахом родичі не вжилися. Вона запевнила, що мати з сестрою підписували договір дарування не під тиском, а добровільно. Переконує, що не збирається їх виселяти.

«Ні, звичайно. Я їм ще тоді казала – залишайтесь. Це брехло! Я вам кажу – підіть, я адекватна людина! Коли вони вже вмирали без грошей, наробили (боргів) за опалення за те все…» – каже Світлана.
Своєю чергою голова ОСББ Микола Скіц розповів, що жінки вже тут не зареєстровані. А отже, за його ж словами, не будуть мати можливості надсилати численних скарг на нього, як вони це робили раніше.

«Тут вона не прописана, Свєта її виписала, тут її син з невісткою вже. Вони відремонтували квартиру, меблі завезли, все. Вони там живуть, і вона сказала, що вже Валерія скаржитись не буде, бо вона не є власниця», – зазначив він.

Валерія Степанова хвилюється, що лишиться з мамою на вулиці. Бо ж навіть немає жодних документів на це житло. Скаржиться й на те, що нотаріус не видав їм навіть копії договору дарування. Каже, вже не раз ходила до тієї нотаріальної контори, але там постійно знаходять відмовки, аби не давати копії договору.

Вчергове сюди вона прийшла з журналістами. У конторі просили журналістів вимкнути камеру і покликали нотаріуса, який, зі слів Валерії Степанової, приходив двічі до них в квартиру. Але сам нотаріус запевнив: цієї жінки не пригадує. Так само не пам’ятає, чи робив документи на цю квартиру. І взагалі заходився випроваджувати усіх з приміщення.

Врешті після суперечок Валентина Степанова таки пішла з нотаріусом Олександром Красневичем перевіряти договір. Одначе за двері знімальну групу не пустили. А нотаріус навіть не захотів надати своєї обіцяної об’єктивної відповіді на телекамеру. Запевнив, що особисто того договору дарування не посвідчував. Хоча його нотаріальна контора загалом до цього документу стосунок таки має. Чому жінці так не хочуть видати копії договору – ніхто так і не почув.

Тож лучанка знову вийшла звідси з порожніми руками. Проте каже: відступати не збирається і боротьби за свою оселю не припинить.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus