USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Лучанка 12 років вирізає з фруктів та овочів кулінарні декорації. Відео

6 Вересня 2021 16:56
Лучанка Ольга Гончарук 12 років займається карвінгом – художнім різьбленням. Вирізьблює картини на буряках, моркві, капусті, кавунах, гарбузах та інших овочах та фруктах.

Про карвінг дізналася з інтернету, розповідає майстриня. Швидко освоїти мистецтво допомогла освіта в художній школі і спеціальний інструмент, йдеться у сюжеті Суспільного.

Овочі та фрукти для карвінгу Ольга Гончарук вирощує самотужки. Каже: за містом має шматок землі, разом із чоловіком її обробляють.
«Перший в мене був помідор, то вирізати було важко, мучилась з ним. Потім спробувала кавун. Зараз на моркву йде година, на кавун – до восьми годин. З бурячка я вже можу вирізати розочку за 20 хвилин», – каже Ольга Гончарук.
Серед малюнків на овочах, фруктах і ягодах – патріотичні орнаменти, Луцький замок, квіти, абстрактні візерунки. Різьбить кавуни жінка на прохання одного з продавців. Захід Алієв говорить: ягоди з патріотичними написами передає бійцям на схід.
«Ще почав перед війною робити: відправляв на АТО. Слава Україні, Героям слава – написи такі», – додав продавець.
Деякі сирі овочі, загорнуті в харчову плівку, у холодильнику можуть зберігатися тиждень, каже майстриня. Карвінг – кропітка праця, яка займає багато часу. Інструмент надзвичайно гострий, тому, зі слів лучанки, поки різьбленню не навчає онуків.
Найкрасивіші малюнки, із її слів, виходять на кавуні, адже можна створити триколірні картини.

«Диня, гарбуз дуже гарно. З пекінської капусти виходять гарні хризантеми. Морква або буряк – тут я вирізала печеричку. Капуста броколі, яблука, груші, картопля, навіть на бобах і часничинках вирізала», – говорить жінка.

Окрім карвінгу, майстриня пече домашній хліб, робить цукрові квіти і розписує печиво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus