USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Лучан просять пройти опитування, аби скласти стратегію розвитку міста

16 Серпня 2023 08:08
Якою лучани хочуть бачити громаду через сім років? Луцька міська рада проводить онлайн-опитування населення, щоб згодом рухатися в напрямку позитивних змін. Нещодавно громаді вдалося стати одним з учасників проєкту Ради Європи, який допомагає українським містам складати план розвитку на десятиліття.

Таким чином міськрада продовжує працювати над розробкою стратегії розвитку Луцької міської територіальної громади, розповідають у сюжеті телеканалу «Аверс».

«Зараз проводять соціологічне опитування і на вулицях Луцька, і в прилеглих селах нашої громади. Окрім того, проводимо онлайн-опитування, де, відповідно до специфічної методики, лучанам ставлять низку запитань, аби оцінити нинішній стан громади та побачити очікування громадян, що має бути через три-десять років», – зазначив керівник департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

Окрім лучан, громадських активістів та керівників спеціалізованих підрозділів міськради, план розвитку складатимуть експерти Ради Європи. Залучити до процесу потрібно максимальну кількість людей. Щоб пройти опитування, потрібно відповісти онлайн на 30 основних питань: від ставлення до образу святого Миколая до думки про основний ресурс для подальшого розвитку.

«Ці питання продумували експерти Ради Європи. Річ у тому, що за тими запитаннями, які здаються дивними, наприклад, ставлення до Любарта чи до Святого Миколая, визначається категорія опитувача. Тобто людина може бути більше представником культурних цінностей, ніж матеріальних. Такі питання – це «секрет» соціологів, тому прошу ставитися до цього з розумінням», – закликав Борис Смаль.
Після опитування проведуть аналіз, якою ж хочуть бачити громаду її жителі.

«Якщо населення буде забезпечене роботою, відповідно, покращуватиметься інфраструктура, будуть відрахування на культуру. В першу чергу має бути виробництво, але воно має бути за містом», – вважає житель громади Микола.

Аліса теж висловлює думку про потребу в робочих місцях.

«Хотілося б, щоб люди не їхали працювати за кордон, а працювали в нас. За кордоном дуже розвинуте сільське господарство. Ми маємо чудові ґрунти. Чому б і нам цього не зробити? У нас дуже багато сіл, які можуть розвиватися у цьому напрямку. Я бачу себе в Луцьку через вісім років. У мене троє дітей – це моє майбутнє. Чоловік воює за нашу країну. Хочеться вільно жити», – каже лучанка.

Луцька міська рада запрошує пройти онлайн-опитування усіх мешканців громади, щоб максимально якісно визначити потреби та пріоритети на подальші роки.

Онлайн-опитування доступне за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Це в головах. Показати IP 16 Серпня 2023 09:12
Я бачу себе в Луцьку через вісім років. У мене троє дітей – це моє майбутнє. Чоловік воює за нашу країну. Хочеться вільно жити», – каже лучанка.
Війт Показати IP 16 Серпня 2023 10:32
Ми порадилися і я вирішив !
Лучанин Показати IP 16 Серпня 2023 10:45
В опитуванні в пункті "Що, на Вашу думку, заважає розвитку громади?" не вказана корупція. А вона повинна стояти на першому місці. Завдяки корупційним діям вартість будь-яких робіт зростає на порядок та й інвесторів це відлякує
Юра Показати IP 16 Серпня 2023 11:45
Хочу міжнародний аеропорт
Вася Показати IP 16 Серпня 2023 23:42
Туфта, потім міськрада вирулить куди треба, бо 'запити' про правильну стратегію будуть робити поважні люди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus