USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

ЛНТУ отримав апарат з біологічного зворотного зв'язку*

8 Вересня 2021 11:00
У рамках завершення проекту «Співпраця університетів для підтримки розвитку безпеки і кризового управління Люблінського і Луцького транскордонних регіонів» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 Луцький національний технічний університет отримав апарат для проведення навчання з біологічного зворотного зв’язку.

Пристрій офіційно передано партнером проекту Люблінським католицьким університетом Яна Павла ІІ під час робочої зустрічі проектної команди. Його мета – навчити людей концентрувати увагу та релаксувати.
Біологічний зворотний зв’язок (БЗЗ) - сучасна технологія, яка дозволяє людям контролювати внутрішні процеси організму з метою поліпшення стану здоров’я або працездатності, і є свого роду «фізіологічним дзеркалом».

Навчання з БЗЗ покликане навчити людину під час стресових ситуацій контролювати артеріальний тиск, частоту пульсу, м’язову напругу, больові відчуття інше. А навчившись слухати своє тіло, людина зможе краще справлятися з наслідками стресу.
Навчання з біологічного зворотного зв’язку буде корисним для подолання наслідків стресу, надмірної тривожності, депресії, під час дефіциту уваги чи гіперактивності у дітей.

У ЛНТУ апарат з БЗЗ будуть використовувати для наукових досліджень та в процесі навчання студентів, а також як спосіб психологічного розвантаження та в якості тренажера концентрації уваги для викладачів.

На початку вересня було проведено навчання по роботі з апаратом БЗЗ. Досвідчені тренери з Польщі професор Лілія Сухоцька та асистент Марта Коцюба під час трьохденного навчання ознайомили працівників ЛНТУ з особливостями технології ББЗ.

Після завершення навчального курсу доценти кафедри соціогуманітарних технологій ЛНТУ Оксана Майборода та Надія Савчук успішно пройшли тестування та отримали сертифікати, що дають можливість проводити навчання з БЗЗ для працівників різних професій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus