USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65

Людині уперше вживили мозковий імплант для контролю епілептичних нападів

26 Червня 2024 00:16
У Великій Британії підлітку вживили мозковий імплант для контролю епілептичних нападів. Він став першою у світі людиною, якій провели таку операцію, пише The Guardian.

Операція відбулася у жовтні 2023 року, коли дитині було 12 років. Втручання тривало близько восьми годин і як показує відстеження – стран хлопця покращується.

В Орана Ноулсона у три роки розвинувся синдром Леннокса-Гасто – важка форма резистентної до лікування епілепсії. У хлопця також є аутизм і розлад дефіциту уваги та гіперактивності (РДУГ).

На день у дитини могло траплятися до сотні епілептичних нападів, він втрачав свідомість та переставав дихати, що вимагало екстреного медичного втручання.

Читати ще: Y-хромосома скорочується та еволюціонує швидше за X- хромосому: що це означає

Під час операції підлітку вживили два електроди – пристрій розміром 3,5 см і товщиною 0,6 см встановили в простір у черепі, де попередньо видалили кістку. Як тільки хлопець прийшов до тями, пристрій увімкнули, і він почав створювати постійну мʼяку електричну стимуляцію мозку, яка блокує або перериває аномальні сигнали, що спричиняють епілептичні напади. Це дозволяє на 80% зменшити кількість нападів.

Через сім місяців після операції мати підлітка повідомила, що він більше не має нападів удень, а нічні стали коротшими і менш серйозними. Оран почав вчитись їздити верхи.

Нейростимулятор Picostim, що належить компанії Amber Therapeutics, також використовують для лікування пацієнтів із хворобою Паркінсона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus