USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Люди стали відмовлятися від цигарок, – ВООЗ

18 Січня 2024 06:14
У світі зменшується споживання тютюну, попри спроби тютюнової промисловості збільшити число тих, хто палить.

Про це йдеться у звіті ВООЗ.

Згідно з оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі сьогодні налічується 1,25 мільярда дорослих споживачів тютюну.

«Тенденції 2022 року показують зниження споживання тютюну в усьому світі. Приблизно 1 з 5 дорослих у світі вживає тютюн у порівнянні з 1 з 3 у 2000 році», – вказується у звіті.

В документі сказано, що 150 країн успішно скорочують споживання тютюну. Наприклад, Бразилія досягла скорочення показника на 35% з 2010 року, натомість Нідерланди на межі досягнення 30%.

Читати ще: Маркування цигарок в Україні стане страхітливішим

Директор Департаменту зміцнення здоров’я ВООЗ Рюдігер Креч застеріг від «самовдоволення».

«Я вражений тим, до якої глибини спускається тютюнова промисловість, щоб отримати прибутки ціною незліченних життів. Ми бачимо, що в ту хвилину, коли уряд вважає, що виграв боротьбу з тютюном, промисловість користується можливістю маніпулювати політикою охорони здоров’я та продавати свою смертоносну продукцію», – пояснив посадовець.

ВООЗ закликає країни продовжувати впроваджувати політику контролю над тютюном.

В звіті зазначено, що найбільше курців нині проживають у регіоні Південно-Східної Азії. Там їх – 26,5%. У європейському регіоні таких 25,3% від загального населення. При цьому рівень вживання тютюну серед жінок у Європейському регіоні більш ніж удвічі перевищує середній світовий показник і знижується набагато повільніше, ніж у всіх інших регіонах.

«Попри те, що протягом багатьох років ці цифри постійно зменшувалися, до 2025 року світ досягне відносного скорочення вживання тютюну на 25%, не досягнувши добровільної глобальної мети скорочення на 30% від базового рівня 2010 року. Лише 56 країн світу досягнуть цієї мети, що на чотири країни менше з часу останнього звіту у 2021 році», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні діє платформа, на якій можна повідомити про куріння у громадських місцях та інші порушення антитютюнового законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
МайСтрiм Показати IP 18 Січня 2024 12:53
Привяжіть мінімальну ЗП до курсу здорощення цигарок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus