USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Люди почали втрачати інтерес до новин. Дослідження

18 Червня 2024 23:18
Люди в усьому світі дедалі більше відмовляються від перегляду новин, скаржачись на нудьгу та депресію. Це може бути пов'язано з пандемією ковіду, війнами в Україні та на Близькому Сході.

Про це йдеться в дослідженні Digital News Report 2024, проведеному Reuters Institute for the Study of Journalism, передає Укрінформ.

Згідно з результатами опитування, проведеного в січні-лютому в 47 країнах серед 95000 людей, четверо з десяти респондентів (39%) свідомо уникають перегляду новин. Це на 10% більше, ніж у 2017 році.

На думку авторів дослідження, небажання людей цікавитися новинами може бути пов'язане з війнами в Україні та на Близькому Сході.

Читати ще: Українці найчастіше відчувають втому, напруженість та надію. Опитування

У звіті зазначено, що зараз прагнення людей уникати новин перебуває на рекордно високому рівні. Вибори в низці країн, зокрема у США, підвищили інтерес до новин у цих країнах, проте загальна тенденція до спаду зберігає стійкість. Частка тих, хто уважно стежить за новинами, з 2017 року скоротилася загалом у світі з 63 до 47%.

За останнє десятиліття аудиторія традиційних джерел новин, таких як телебачення і друковані видання, різко скоротилася. Молодь воліє дізнаватися новини в інтернеті або через соцмережі. У Польщі, наприклад, майже три чверті опитаних (72%) заявили, що отримують новини онлайн, 54% – з телебачення і лише 10% – з друкованих ЗМІ, йдеться у дослідженні.

Читати ще: Робота з дому викликає менше стресу. Дослідження

Найважливішою соціальною мережею для отримання новин залишається Facebook, хоча її популярність останнім часом знижується. За нею іде YouTube і WhatsApp, а TikTok переживає підйом – за популярністю ця платформа вперше обігнала X (колишній Twitter). Серед 18-24-річних по всьому світу показник TikTok дуже високий – 23%.

Відео стають дедалі важливішим джерелом отримання новин в інтернеті, особливо серед молоді, зазначають автори дослідження. При цьому найбільш привабливими є короткі відеоролики – саме таким віддає перевагу TikTok.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus