USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.45 10.60

Люди бояться України, – Ігор Палиця про інвесторів

5 Квітня 2018 21:05
На сьогодні, коли «світ роздутий від грошей», інвестори із задоволенням вкладали би свої кошти в Україну, однак центральна влада своїми діями, зокрема відсутністю необхідних законів та ігноруванням проблеми корупції, показує власне небажання залучати інвестиції.

Про це йшлося під час ефіру телеканалу «Аверс» 4 квітня.

На думку голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці, головними причинами того, що в Україну та Волинь зокрема не заходять інвестори, є відсутність основних законів, які гарантували би збереження інвестицій, а також корупція.

«Законів немає, і їх не приймають, я думаю, що не приймають їх свідомо для того, щоби ми економічно не розвивалися, не ставали сильними. Плюс корупція. Які можуть бути нові інвестиції, якщо прокуратура, правоохоронні органи приходять до компаній за питаннями кримінальних справ 2008 року, вони їх (кримінальні справи, – ВН) відновлюють… Які тоді інвестиції, яка довіра до країни? Люди бояться сьогодні України», – зазначив Ігор Палиця.

Він переконаний, що, як тільки державі вдасться побороти корупцію та прийняти важливі закони, українці стикнуться з припливом інвесторів.

«А сьогодні ми, як самодостатня країна, нецікаві. Нам кажуть, що в усьому винні олігархи. Які олігархи? Вже немає олігархів, уже й середнього класу в нас немає. Безумовно, ми нецікаві нашим західним партнерам через повну відсутність середнього класу», – сказав голова облради.

Водночас Ігор Палиця пояснив, що потрібно розрізняти поняття «олігарх» і «бізнесмен». Так, олігарх – це «той, хто має великі гроші й за рахунок цих грошей і політичного впливу вирішує свої корупційні питання».

«А людина з грошима – це не олігарх. Людина з грошима, які вона чесно заробила, – це бізнесмен. І чим більше буде бізнесменів – великих, середніх чи малих – тим багатше будуть жити люди, тому що бізнесмени зацікавлені, щоб їхні працівники були задоволені, накормлені, мали можливість жити в достатку і з гарним настроєм ішли працювати. Але сьогодні нас привчають, що багата людина – це погано. Погано, коли люди бідні. Усі мають бути багатими», – впевнений голова Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 5 Квітня 2018 21:48
не потрібні бандо-олігархічній владі інвестиції. навіщо їм здорова конкуренція, яка в дві секунди викине їх з ринку, відірве від владного корита. їх цілком влаштовує феодальний лад, при якому вони без проблем кладуть в кишеню мільярди. яка демократія ? який ринок ? ДОГОВОРНЯК - основний і єдиний спосіб вирішеня всіх питань. ЯКИЙ ЗОВНІШНІЙ ІНВЕСТОР БУДЕ ПРАЦЮВАТИ В ТАКОМУ СЕРЕДОВИЩІ ?
КЛВ Показати IP 5 Квітня 2018 22:48
Чому Модерн ,Кромберг, СКФ, Авiазавод... не платять европейськi зарплати простим працiвникам щоб не втiкали за кордон?
економіст до КЛВ Показати IP 6 Квітня 2018 08:12
А чому все на купу зсунули і порівнюєте, наші підприємства (Модерн, Авіазавод) і іноземними? На Авіазаводі люди отримують по 10-15 тис. - мало? Кромберг та СКФ працюють на території України і платять по мірках тієї території де знаходяться але теж не мало. До чого те була-була? Ну а до інших - так, є питання...
Анонім до КЛВ Показати IP 6 Квітня 2018 10:26
а навіщо папуасу платити 2000 євро, якщо він і за 300 працює ?
Коза Показати IP 6 Квітня 2018 10:38
Які олігархи? Ті олігархи, які тримають в своїх руках майже всю промисловість України, платять невеликі зарплати, ухиляються від сплати податків, не оновлюють виробництво, викачують бюджетні кошти з допомогою різних схем, лобіюють свої інтереси у ВР. Хто сюди пустить так просто іноземних інвесторів - доки є інтереси нашого та російського олігархату, які часто діють як єдине ціле.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus