USD 40.55 40.85
  • USD 40.55 40.85
  • EUR 40.70 41.00
  • PLN 9.92 10.09

Людям відрубували кінцівки, жінок ґвалтували: Зеленський побував у Бучі й назвав звірства окупантів геноцидом

4 Квітня 2022 17:47
Володимир Зеленський 4 квітня відвідав звільнене від російських убивць місто Буча на Київщині. Те, що нині відбувається в Україні, є справжнім геноцидом, вважає Президент України.

Про це він сказав у коментарі журналістам, пише ТСН.

"Те, що ви бачите навколо. Те, що зробили з цим сучасним містечком, – це характеристика російських військових, які до людей ставились гірше, ніж до тварин. Це військовий злочин, і це буде визнано світом як геноцид. Ми знаємо тисячі людей, які вбиті та закатовані: з відрубаними кінцівками, зґвалтовані жінки та вбиті діти. Я думаю, це і є геноцид", – наголосив Президент.

Читати ще: Зеленський про росіян, винних у звірствах у Бучі: «Вони заслуговують лише на смерть»

Доказів масових убивств дуже багато, відтак суд над росіянами неминучий.

"Про те, що люди вбиті та закатовані, доказів мільйон. Всі ці історії... Давайте почекаємо. Буде суд. Він буде повільним... Ми будемо тиснути максимально публічно, як тільки ми можемо. Ми не будемо робити пауз в тому, щоб знайти всіх злочинців. А ви знаєте, що це на користь. Якщо ми не знайдемо цивілізований вихід, ви знаєте наших людей, вони знайдуть не цивілізований вихід", – наголосив глава держави.
Читати ще: Розстрілювали, ґвалтували та катували: у мережі знайшли фото рашистів, які чинили звірства в Бучі

Крім того, Володимир Зеленський певен, що у будь-якому разі на території України запанує мир.

"Я вважаю, що в будь-якому випадку на території України точно буде мир. Україна не може жити у війні, тому що ми розташовані у Європі, перебуваємо у 21 сторіччі. І ми прагнемо миру. І ми достойні його, гідні цього. І цей народ це показав, і Збройні сили це показали", – сказав Президент.
Водночас Зеленський зазначив, що мир у нашій державі не може бути без перемоги. "Перемога може бути в дипломатичному форматі. Паралельно з бойовими кроками нашої армії. Бойові кроки наша армія демонструє щоденно, але це непросто, ми не хочемо втратити мільйони людей. Тому повинен бути той чи інший діалог", – резюмував Президент.

Нагадаємо, 2 квітня, за даними Міноборони, ЗСУ звільнили від окупантів усю Київську область.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus