USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Людей просять потерпіти: у луцькому дворі встановлять напівпідземні смітники

27 Липня 2023 20:23
У луцькому дворі – скандал через встановлення смітників. Днями підрядна організація намагалася поставити контейнери для сміття біля будинку, що на вулиці Писаревського, 4. Щоправда, люди, які живуть у будинках поблизу, не дали робітникам цього зробити. На місце інциденту прибули представники міської ради.

Чому люди – проти встановлення контейнерів? І чим завершилася історія? Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Зранку приїхав автодор, привіз рамки для сміттєвих ящиків. Хотів приварити і прямо встановити ящики на площадці. Вийшли люди з Писаревського, 4, Відродження, 30 і Відродження, 28 і не дали установити ті рамки», – говорить мешканець будинку на Писаревського, 4 Володимир Романюк.

Поставити сміттєві контейнери робітники хотіли над бордюром на виїзді з двору. Голова ОСББ Ольга Рожко зазначає, що це місцевих не влаштовує.

«Міською радою розроблений проєкт благоустрою прибудинкової території на Писаревського, 4, Відродження 28, 28а, Відродження, 30. Була презентація. 30 квітня прийшли представники міської ради», – говорить вона.

Як зазначає, під час презентації проєкту благоустрою люди піднімали питання про перенесення смітників, аби вони не стояли так близько під будинками. Каже, міськрада запропонувала підземні смітники, люди на таку альтернативу погодилися.

«Прохання було перенести смітники і була пропозиція міської ради – встановити підземні смітники. На це всі погодилися. Місце погодили. Сьогодні вранці привозять уже рамки, конструкцію для встановлення всіх смітників (п’яти контейнерів) людям під вікна. 15 метрів до вікна будинку. Мухи, ворони, собаки – це все має бути тут. Не враховані наші пропозиції, люди обурилися й не дали встановити. Зроблено гарний ремонт і по цій бруківці має все плисти», – каже голова ОСББ.

Є ще одна причина, чому жителі проти смітників на згаданому місці. До цього вони стояли над самісінькою дорогою. Місцеві зазначають, що люди, які їдуть автомобілями з Теремна чи Липин, не соромляться викидати сміття в їхні контейнери. І якщо сміттєві баки встановити в іншому місці, але знову ж біля дороги, то ця історія продовжуватиметься.

«Учора я з дитиною гуляла. Під’їжджає машина, не з нашого двору, і викидає сміття. Ми платимо за вивіз сміття. Раніше в нас було три баки і їх було достатньо. Тут уже в нас сім. Кожна квартира платить більше, тому що кожен день приїжджає машина забирати сміття. В нас стільки сміття немає. Просто приїжджають кожен день кілька машин… Краще перенести. Зробити ті підземні смітники. Краще почекаємо, але щоб їх тут не ставили», – говорить мешканка будинку на Писаревського, 4 Валентина Ярощук.
До людей приїхали представники міської ради. Місцевих жителів вони заспокоїли. Запевнили, що незабаром біля їхнього будинку облаштують напівпідземні смітники. А наземні, які хотіли встановити, – тимчасова міра.

«Контейнери тимчасово будуть стояти на території біля будинку. Поки ми влаштуємо підземні контейнери, пройде десь до півтора місяця. Є зараз програма на облаштування напівпідземних контейнерів і на всіх капремонтах прибудинкових територій будемо облаштовувати напівпідземні контейнери», – каже керівник відділу благоустрою та поводження з побутовими відходами департаменту ЖКГ Іван Козак.

Люди зазначають, що готові потерпіти тимчасові незручності зі сміттєвими контейнерами під будинком, аби тільки з’явилися нові напівпідземні смітники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus