USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

Людей на планеті значно поменшає до кінця століття. Дослідження

28 Березня 2023 06:45
Торік населення планети перетнуло позначку у 8 мільярдів. Однак економічний розвиток, поширення доступу до освіти та медичних послуг призводять до зниження рівня народжуваності. Якщо світ рухатиметься в тому ж напрямку, що й зараз, населення всієї планети може скоротитися до 7 мільярдів.

Про це пише УНІАН з посиланням на Sky News, що цитує нове дослідження.

За допомогою системи моделювання Earth4All експерти проаналізували вплив різних стратегій розвитку на весь світ. Згідно з висновками фахівців, за умови усунення крайньої бідності та прийняттям успішної політики економічного розвитку населення Землі може досягти піку в 8,5 мільярдів у 2040 році, а потім значно зменшитися до 2100 року.

Згідно з поточними економічними тенденціями, кажуть експерти, чисельність населення може досягти піку в 8,6 мільярда в 2050 році, а потім впасти до 7 мільярдів у 2100 році.

А якщо будуть значні інвестиції в освіту та охорону здоров’я, надзвичайні зміни політики щодо продовольчої та енергетичної безпеки, нерівності та гендерної справедливості, то чисельність населення може знизитися до 6 мільярдів до кінця століття (цей сценарій називають «гіганський стрибок»).

«Ми знаємо, що швидкий економічний розвиток у країнах з низьким рівнем доходу має величезний вплив на рівень народжуваності. Рівень народжуваності падає, оскільки дівчата отримують доступ до освіти, а жінки розширюють економічні можливості та мають доступ до кращого медичного обслуговування», – пояснює керівник проекту Earth4All і директор Центру сталого розвитку Норвезької бізнес-школи Пер Еспен Стокнес.

Населення на планеті – прогнози

В 2022 році загальна чисельність населення світу досягла позначки в 8 мільярдів осіб. З них 50,5% – чоловіки і 49,5% – жінки. Більш як третина населення світу мешкає в Індії та Китаї.

За прогнозами ООН, чисельність населення має зрости до 9,7 мільярда у 2050 році та досягти піку в 10,4 мільярда у 2080-х роках.

При цьому понад половина населення планети до 2035 року матиме надлишкову вагу, попереджають у Всесвітній федерації боротьби з ожирінням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus