USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.60 10.82

«Любарт» на початку довгого та складного шляху», – головний менеджер луцького клубу про дебют в Екстралізі

Сьогодні 08:11
Генеральний менеджер луцького футзального клубу «Любарт» Дмитро Пасічник поділився деталями щодо історичного дебюту в Екстралізі, про завдання на сезон та плани на майбутнє.

Про це усе і не тільки він розповів в інтерв’ю клубній пресслужбі.

Любарт нарешті в Екстралізі. Ви йшли до цього шість років. Які ваші відчуття?

У мене відчуття, що «Любарт» на початку довгого та складного шляху. Відтепер потрібно ще більше працювати, ще більше думати, ще більше хотіти. Це необхідно, щоб мати гідний вигляд у найкращій лізі України. Також ми відчуваємо велику відповідальність перед вболівальниками і прагнемо проявити себе з найкращої сторони в достатньо непростих умовах для нас.

Завдяки чому вдалося зробити цей крок? Чому не робили раніше, в сезонах, у яких ставали чемпіонами Першої ліги?

Ми вирішили, що досить тягнути. Того ідеального моменту та ідеальних умов не буде ніколи, тож потрібно просто йти в Екстралігу і працювати там. Крім цього, в цей складний час ми знайшли порозуміння і підтримку від міської ради. Щиро вдячні очільнику Луцька Ігорю Поліщуку, директору департаменту молоді і спорту Володимиру Захожому та керівнику Волинської обласної ДЮСШ Дмитру Піддубному.

Читати ще: ВНУ посилить співпрацю із футзальним клубом «Любарт»

Приємно, що місцева влада розуміє важливість підтримки своїх спортсменів, оскільки вони можуть показувати гарні результати та давати приклад дітям, які ростуть та розвиваються у спорті. Це дає молодшим розуміння, що в рідному місті можливо вийти на високий рівень.

Чи плануєте посилювати команду гравцями з досвідом виступів в Екстралізі?

У своїй стратегії побудови команди ми завжди робили акцент на місцевих гравцях. З початком повномасштабної війни таке бачення розвитку нашого клубу лише посилилося. Тож і в Екстралігу йдемо з такими ж намірами. Можливо, ми будемо єдиною командою, за яку виступатимуть виключно місцеві гравці. Такий собі український аналог іспанського Атлетика з Більбао.

Мені особисто це стратегія дуже подобається, вона чудово лягає у філософію роботи дитячо-юнацької школи. Разом із цим це питання не є принциповим. І, можливо, ми будемо мати і «легіонерів», але основна частина команди точно буде складатися з волинян. Зараз маємо гравців з Луцька, Ковеля, Ратного та Маневичів. Зберегли склад попереднього року та залучили молодих виконавців. Це і футзалісти, і талановиті футболісти з хорошим «бекграундом» на великому полі та бажанням спробувати себе в професійному футзалі.

Зважаючи на все сказане вами раніше – яким буде завдання на сезон?

Головне завдання – дати поштовх гравцям, дати стимул для розвитку молоді. Наша управлінська команда повинна спробувати себе на найвищому рівні і почати будувати фундамент наступних успіхів. Знаємо, що буде дуже складно, але ми готові і будемо грати в довгу.

Як ви оцінюєте передсезонну підготовку команди в контексті вже проведених контрольних матчів?

Передсезонну підготовку варто оцінювати головному тренеру. Я за це не відповідаю. Але те, що я бачу організаційно, бажання гравців, їхня мотивація та робота над собою – це мені подобається. Також відзначу, що нині ми опановуємо багато професійних дрібниць, на які раніше не вистачало часу та бажання. І це важливо.

Любарт відомий своєю дитячою школою, яка два роки поспіль очолює загальноукраїнський рейтинг дитячих футзальних клубів. Які завдання перед вашими дитячо-юнацькими тренерами на новий сезон?

Наша школа перебуває у структурі професійної команди, яка цьогоріч дебютує в Екстралізі. Тож завдання дуже зрозуміле: підготовка гравців для Екстраліги. Так, в кожній віковій категорії свої пріоритети, але загальна місія школи саме така.

Читати ще: Чотирьох футзалістів луцького клубу викликали в юнацьку збірну України

Якщо оцінювати успіхи ДЮФК «Любарт» станом на сьогодні, то четверо наших вихованців зараз тренуються у дорослому складі, беруть участь в спарингах та вийдуть на паркет в рамках Екстраліги. Цим я дуже задоволений.

Але це не означає, що в нас все ідеально. Ні. Потрібно ще багато працювати. У Луцьку просто шалена конкуренція за дітей. Але ми – єдина професійна команда з футболу/футзалу в регіоні, тому я впевнений, що наша школа виконає завдання та зможе залучити до себе найкращих дитячих виконавців.

Чи матиме «Любарт» генерального спонсора в дебютному сезоні у Екстралізі?

Генеральний партнер чи спонсор – це дуже важливо та необхідно в такій справі. І ми мали низку пропозицій, проте відмовилися від них. Чому? Не співпадала філософія. Наприклад, нам пропонували змінити назву або проводити домашні матчі в іншій області. Я б хотів, щоб нашим найбільшим партнером став сильний локальний бренд з всеукраїнськими амбіціями та розумінням, що таке спортивний маркетинг.

Читати ще: Луцький футзальний клуб відсвяткував першу річницю

На щастя, сьогодні «Любарт» має можливість рухатися далі самотужки. Звісно, з підтримкою міста. Але для підняття планки, для боротьби за медалі чи вихід в Лігу чемпіонів – потрібен хороший спонсор. Ми над цим працюємо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus