USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Лісова школа»: у Луцьку стартував новий екологічний проєкт для дошкільнят

6 Червня 2024 18:12
Сьогодні на території закладу дошкільної освіти № 25 у Луцьку стартував новий екологічний проєкт «Лісова школа». Його відкриття відбулося просто неба у формі театралізованої ековистави та концерту за участю дітей та їхніх вихователів.

Про це повідомляє Луцька міська рада.
Глядачів запросили у чарівний ліс, який зійшов зі сторінок книги дитячого письменника Всеволода Нестайка «Дивовижні пригоди у лісовій школі». Команда лісових учителів повела дітей у захопливий світ гри, пригод та наповнила їх відчуттям єднання із природою.
Читати ще: У луцькому дитсадку до Міжнародного дня біологічного різноманіття провели екоакцію

Присутніх на відкритті «Лісової школи» привітав секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко. «У дітей не можна забирати дитинство. Воно у них одне. І саме такі події допомагають дітям пізнавати, що таке наша держава, як її треба любити і як берегти наше навколишнє середовище», – зазначив він.
По завершенню ековистави присутнім продемонстрували локації, створені на території дошкільного закладу. Це 12 різних тематичних куточків, які не просто інформують дітей про птахів, комах чи рослини, а й дають можливість стати учасниками деяких процесів. Наприклад, навчитися сушити трави, а потім взяти участь у приготуванні фіточаїв.
Читати ще: У Луцьку влітку працюватимуть вісім чергових садочків

«Разом із тим територія садочка – це зразок того, як треба ставитися до природи, – зазначила начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак. – Тут є більше двох сотень різноманітних декоративних рослин, які дуже гарно доглянуті. Проєкт готувався майже три роки – весь період ковіду та початку війни. І тепер ми бачимо такі довершені локації як, скажімо, декоративні альпійські гірки або фруктовий сад».
Ще одна особливість «Лісової школи» – садово-паркові фігури та конструкції. Як зазначила директор дитсадка Юлія Семчук, це внесок родин, які підтримують дошкільний заклад. А загалом проєкт створено за сприяння відділу екології, департаменту освіти Луцької міської ради, батьків та працівників ЗДО №25.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus