USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Лісівники Волині з лютого передали війську понад 50 автівок

16 Грудня 2022 08:09
Волинські лісівники за час повномасштабного вторгнення зібрали десятки тонн гуманітарної допомоги та придбали понад пів сотні автівок для війська.

Про це повідомляє Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства.

"Коли лісівничий волонтерський центр розпочинав роботу у лютому цього року, ніхто з нас навіть не уявляв, наскільки масштабно все буде.

Тоді, у перші дні війни, всім понад усе потрібно було гуртуватися, щоб робити можливе і неможливе для нашої Перемоги.

З часом це бажання тільки посилювалося. Крім іншого, стало вкрай необхідно підтримувати наших захисників. В тому числі, лісівників Волині, які також на передовій.
Тому практично двічі на тиждень у різні куточки країни, де тривають бойові дії, їдуть автівки, завантажені різною допомогою – тією, в якій є найбільша потреба. За цей час лісівники Волині власними силами зібрали десятки тонн гуманітарних вантажів.

На потреби армії колективи держлісгоспів та управління придбали за зібрані кошти і передали понад пів сотні автівок.
У цеху ДП «Ківерцівське ЛГ» налагодили спеціалізоване виробництво консервів для ЗСУ. Це різні каші з м’ясом, які є готовими смачними обідами. Інша консервація з лісових дарів також смакує захисникам", – йдеться у повідомленні.
Мають волинські лісівники й постійних та незмінних партнерів, без яких, кажуть, стільки зробити точно не вдалося б.
"Це перш за все колеги з Латвії, з допомогою яких в гарячі точки України доставлено тонни гуманітарних вантажів: машини швидкої допомоги, позашляховики, медикаменти, медичне обладнання, генератори, засоби гігієни, продукти харчування, теплий одяг, взуття та багато іншого.

Рада лісової сертифікації Латвії і її голова Маріс Лиопа. Організація «Tev» та її голова Артурс Крістлибс, який особисто доставляє вантажі в Україну. Компанія «Latvijas Finieris». Лісовий факультет Латвійського університету природничих наук і технологій. Профспілка лісівників Латвії. Представники місцевого бізнесу.

Читати ще: Волинські лісівники доставили в госпіталі цінний вантаж від благодійників із Латвії

Також ми постійно відчуваємо суттєву підтримку від партнерів із Польщі, Німеччини. Гуманітарна організація «Людина до Людини», м. Вуперталь (Німеччина). Саме вони першими надали найнеобхідніші ліки та медичні засоби на початку війни, коли це стало дефіцитом у нашій країні. Тоді ще були машини швидкої допомоги, інші дороговартісні медичні препарати та засоби.

ADSautoDimServis Poland, AIC automotive components Germany, BIAKAR a.e. Ελλάδα (Греція), DR MOTOR Poland. Ці компанії передавали продукти харчування довготривалого зберігання – в тому числі і для тварин, засоби гігієни та ліки.
Про багато із цих фактів ми показували і розповідали окремо. Про ще більше так і не розповіли – наші люди просто зробили це.

А загалом все це – допомога, яка направлена на потреби військових та мешканців найбільш постраждалих територій. На цій карті – Миколаївщина, Дніпропетровщина, Харківщина, Київ, Донецька, Луганська, Одеська, Сумська області. Далі буде. До Перемоги", – зазначають у ВОУЛМГ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus