USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Ліквідація аварійних витоків та заміна труб: як у Луцьку в серпні готувалися до опалювального сезону

12 Вересня 2022 20:27
Із завершенням липня і періоду зупинки котельні на вул. Карбишева, 2 у Луцьку згідно графіка профілактичних ремонтних робіт основний масив робіт із заміни найбільших аварійних ділянок мереж було завершено.

Проте і в серпні аварійним бригадам ДКП «Луцьктепло» вистачало роботи, повідомили у підприємстві.

Так, на просп. Молоді, 6а було ліквідовано витік на тепловій мереж, що з’єднує центральні теплові пункти на просп. Молоді, 4 та 10 та через яку надаються послуги для будинку на просп. Молоді, 6а. З’єднувальна мережі – мережа, яка використовується в якості резервної у випадку виникнення аварійної ситуації на одному з ЦТП з подальшим переключенням споживачів до ЦТП, що залишається в роботі.

Роботи із заміни аварійної ділянки мереж опалення та гарячого водопостачання було виконано на вул. Загородня, 4-6-8, де витік стався на ділянці мережі від теплової камери до будинку на вул. Загородня, 4 під дорого.

Подібний витік було ліквідовано і на вул. Федорова, 2а, де аварійній бригаді довелося замінити чотири труби централізованого опалення та постачання гарячої води від теплової камери до вводу в житловий будинок.

Аварійну ділянку теплової мережі діаметром 108 мм було замінено на просп. Соборності, 13. Заміну цієї аварійної ділянки, виявленої після ліквідації витоку на магістральному трубопроводі поблизу, було виконано у два етапи, а загалом було замінено понад 50м мережі.
Хід виконання земляних і демонтажних робіт на просп. Соборності, 13

В тепловій камері на просп. Відродження, 18 виконувалися роботи із заміни аварійних труб в межах камери та сальникових компенсаторів. На період проведення робіт, які виконувалися у два етапи: спершу на подавальній, а потім на зворотній лінії, подачу гарячої води було тимчасово припинено від ЦТП на вул. Січова, 3а. Сальниковий компенсатор – елемент мережі, який запобігає розриву трубопроводів при розширенні, спричиненому змінами температури, допускаючи ковзання кінця труби в межах компенсатора та не допускаючи протікання завдяки сальниковій набивці.
Стан теплової камери та демонтованих трубопроводів на просп. Відродження, 18
Сальниковий компенсатор. Підготовка до монтажу

Заміну аварійної ділянки мережі виконано на розі просп. Соборності та вул. Чорновола. Тут замінено зношені трубопроводи діаметром 325 мм протяжністю 48 м. Нагадаємо, що впродовж попереднього опалювального сезону на цій ділянці виконувалися локальні роботи з ліквідації витоку. Нині ж, впродовж міжопалювального періоду, було прийнято рішення про заміну усієї аварійної ділянки мережі.
Монтаж трубопроводів на вул. Чорновола

Поряд з цим тривають роботи з монтажу вузлів комерційного обліку теплової енергії, які ДКП «Луцьктепло» встановлює у житлових будинках для забезпечення 100% обліку спожитого тепла. На кінець серпня таких було встановлено 44.

Додатково звертають увагу на те, що в серпні підприємство поповнило аварійний запас труб, не лише відновивши використані протяжності та діаметри, а й наростивши об’єми, що додає впевненості напередодні прийдешнього опалювального сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus