USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Лікарня отримає понад 2 млн за кожну операцію: підвищили тарифи на трансплантацію легень і серця

10 Листопада 2021 16:49
Кабінет міністрів на засіданні 10 листопада підвищив тариф на пересадку легень і серця. Так, урядовці ухвалили зміни до постанови № 1083, яка затверджує перелік послуг і тарифів для проведення таких операцій.

За кожну трансплантацію серця МОЗ сплачуватиме закладам, які виконують такі операції, 2 001 059 гривень, а за трансплантацію легень – 2 678 507 гривень, пише Бабель.

Глава МОЗ Віктор Ляшко зазначив, що міністерство ініціювало оновлення тарифів відповідно до практичного досвіду виконання таких операцій.

Читати ще: «Не забирайте органи на небеса. Вони потрібні живим», – на Волині побували світила української трансплантології

«Нові тарифи дозволяють покрити всі необхідні витрати та надають можливість лікарням розвивати цей напрямок меддопомоги», – прокоментував рішення уряду Ляшко.

Раніше трансплантація серця чи комплексу «серце-легені» оплачувалась медичним закладам за тарифом 614 тисяч гривень. Уряд розділив послугу на дві окремі та підвищив тариф для кожної з них.

Нагадаємо, цього року у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги вперше в Україні пересадили серце дитині – 13-річному Максимові Давидюку із села Зарудчі Любешівської громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus