USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.45 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Лікар-інфекціоніст розповів про «новий» перший симптом COVID-19 серед українців

30 Серпня 2021 10:26
Коронавірусом все частіше хворіють молоді українці. Перші симптоми захворювання також змінилися.

Про це повідомляє УНІАН.

За словами головного лікаря Львівської обласної інфекційної лікарні Сергія Федоренка, частіше стали хворіти COVID-19 у важкій формі люди молодого та середнього віку.

«Змінився вік хворих. Коронавірусом тепер інфікуються та хворіють у важкій формі люди молодого та середнього віку. Ось, наприклад, сьогодні вночі ми перевели на кероване дихання відносно молоду людину, якій всього 42 роки. Такого під час першої хвилі не було», – розповів лікар.

При цьому він зазначив, що втрата нюху та смаку у пацієнтів зустрічається рідше, але українці стали частіше скаржитися на розлади шлунково-кишкового тракту.

«Також у людей, яких госпіталізують з коронавірусом, відсутні такі симптоми, як порушення органів сприйняття, тобто нюху та смаку. Зате збільшилася кількість хворих, у яких першим симптомом хвороби є розлади шлунково-кишкового тракту. Цього раніше не спостерігалося так часто», – підкреслив Федоренко.

Також він зазначив, що більшість хворих зараз мають важкі ураження легень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВІРУС Показати IP 30 Серпня 2021 11:12
ПРОСЯТЬ САЛА....
ботоксШМЯК до ВІРУС Показати IP 30 Серпня 2021 13:47
А деяким і розуму не помішало б.
Анонім Показати IP 30 Серпня 2021 13:42
Головне щоб будуна не було,а ср.чка пройде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus