USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Лідер венесуельських опозиціонерів понад місяць ховався у посольстві Нідерландів

Сьогодні 17:21
Посольство Нідерландів у Венесуелі понад місяць таємно переховувало кандидата від венесуельської опозиції Едмундо Гонсалеса, перш ніж він зміг утекти до Іспанії.

Про це повідомляють NOS та Bloomberg, пише Громадське.

Міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп у листі до парламенту розповів, що Гонсалес сам попросив про допомогу.

«На його настійне прохання, наступного дня після виборів, я вирішив надати Гонсалесу гостинність у резиденції тимчасового повіреного у справах Нідерландів у Каракасі на стільки часу, скільки буде необхідно», – йдеться в заяві.

Читати ще: Верховний суд Венесуели визнав Мадуро обраним президентом

За словами Велдкампа, Гонсалес захотів залишити посольство та продовжити свою боротьбу з Іспанії.

Опозиційний лідер не з’являвся на публіці після президентських виборів наприкінці липня. 27 серпня у Венесуелі видали ордер на його арешт.

Гонсалеса звинувачують у заколоті та змові, зокрема, після його заяви про те, що він переміг на президентських виборах.

Уранці 8 вересня стало відомо, що політик залишив країну. Він отримав політичний притулок в Іспанії.

Іспанія часто ставала притулком для відомих представників венесуельської опозиції. Так, у 2020 році країна прихистила правоцентриста Леопольдо Лопеса. Трьома роками раніше до Іспанії виїхав соціал-демократ Антоніо Ледесма.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus