USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Лавров скаржиться на санкції та ізоляцію Росії

16 Березня 2022 14:14
Голова МЗС Росії Сергій Лавров скаржиться на довгі переговори з українцями, на «незацікавленість» США в успіху цих переговорів і нарікає на санкції проти Росії, пише Радио Свобода.

За словами Лаврова, на переговорах із українською стороною «серйозно обговорюється» нейтральний статус України, досягнуто певного прогресу, хоча «з очевидних причин» він повільний. Водночас, міністр повторив вимоги Москви, які висувалися ще до початку вторгнення на територію України – «демілітаризація», офіційний статус російської мови та свобода слова.

Лавров звинуватив США, чию позицію він вважає вирішальною для успіху переговорів у «незацікавленості» в такому успіху:

«Я знав, що американці на багато що готові, щоб ось зараз у нинішніх умовах не допустити жодних позитивних зрушень у бік рівноправного багатополярного світу, але що вони займатимуться такою брудною роботою, не гідною Великої держави, я навіть подумати не міг у страшному сні.

Кожен посол США у кожній країні має щоденні вказівки постійно ходити та лякати керівників країн: не торгуйте з Росією, не купуйте нічого, не продавайте нічого, що їй потрібно, відмовляйтеся від інвестицій, не спілкуйтеся з Росією, не спрямовуйте туди делегації».У свою чергу глава російської делегації на переговорах з Україною Володимир Мединський повідомив, що Київ пропонує «австрійський» або «шведський» варіант нейтральної демілітаризованої держави, але з власною армією та флотом. Ці питання, за словами Мединського, обговорюються на рівні міністерств оборони обох країн.

Мединський сказав, що нейтральний статус Україна має і зараз. «Саме за умови нейтралітету Україна вийшла зі складу Радянського Союзу у 1991 році, і цей нейтралітет записаний у Декларації про суверенітет України», – наголосив він.

Мединський зазначив, що ключовими темами для Росії серед інших залишаються визнання статусу анексованого Криму та республік Донбасу, а також статусу російської мови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К.лучанин Показати IP 16 Березня 2022 14:46
Росія- це зло на планеті Земля! Ми цівілізаційно різні народи українці і росіяни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus