USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Латвія забороняє в'їзд автомобілів на білоруських номерах

Сьогодні 12:18
З 16 липня Латвія перестане пропускати в країну автомобілі, які зареєстровані в Білорусі.

Про це пише Delfi, посилаючись на Службу державних доходів Латвії, інформує УНІАН.

В’їзд буде заборонено машинам з білоруськими номерами як через білорусько-латвійський кордон, так і через прикордонні переходи між Латвією та РФ. Винятки будуть становити лише транспортні засоби дипломатичних і консульських представництв.

У податковій службі попередили, якщо власники автомобілів з білоруськими номерами, які намагаються перетнути кордон Латвії, відмовляться виконувати вимоги митників, то може бути ухвалено рішення про конфіскацію транспортного засобу.

Таке рішення було прийнято в межах нового пакета санкцій ЄС проти Білорусі. У ньому також йдеться про заборону імпорту товарів, завдяки яким Білорусь може володіти своїми джерелами доходів у різний спосіб, через що країна може брати участь у російській агресії проти України.

Крім того, Мін’юст Латвії розробляє законопроєкт, який заборонятиме транспортним засобам, зареєстрованим в Білорусі, перебувати в країні, зокрема перетинати кордон транзитом.

Водночас ті машини з білоруськими номерами, які вже знаходяться в країні, необхідно буде перереєструвати у Латвії. Своєю чергою автомобілі порушників будуть конфісковані і передані на користь України.

Читати ще: Польща обмежила доходи Білорусі від транзиту, – ЗМІ

Такі вимоги у Латвії вже діють щодо автомобілів з російськими номерами. Таким авто дозволено лише один раз проїхати через країну транзитом. В’їзд автомобілів з російською реєстрацією також заборонено на територію Литви, Естонії, Фінляндії та Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus