USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.85 41.10
  • PLN 10.10 10.30

Латвія у липні передасть Україні понад 2500 дронів на 4 млн євро

5 Липня 2024 14:46
Латвія підготувала наступну партію допомоги для України із 2500 безпілотників, які нададуть поступово протягом липня у рамках «коаліції дронів», яку очолює Латвія.

Про це повідомило Міністерство оборони Латвії 5 липня, пише Європейська правда.

Наступну партію бойових дронів різних типів та різного призначення – загалом понад 2500, вироблених сімома латвійськими компаніями, – нададуть поступово протягом липня.

«Перша поставка з цієї партії – 300 дронів – прибудуть у наступні кілька днів», – зазначили у комюніке.

Загальна вартість систем складає близько 4 млн євро.

«Коаліція дронів починає працювати... Разом з іншими членами ініціативи ми постійно працюємо над тим, щоб постачати Україні бойові дрони різного призначення відповідно до поточних потреб і потребами випробувань української армії. Паралельно інвестуються значні кошти у подальші розробки та застосування», – прокоментував міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

Читати ще: Латвія передасть Україні дронів на €1 млн та внесе €10 млн на снаряди

На 2024 рік Міноборони Латвії виділило на заходи у рамках «коаліції дронів» 20 млн євро, з яких понад 10 – на закупівлю дронів у латвійського оборонпрому.

За квітень і травень Латвія передала в Україну 135 бойових дронів різного призначення та засоби РЕБ загальною вартістю близько 1 млн євро.

Пріоритетом у поставках на цей рік будуть FPV-дрони.

Заплановані закупівлі розбили на серію партій, щоб дати виробникам можливість поступово розширювати виробничі потужності, а також адаптувати і вдосконалювати зразки.

Міноборони Латвії зазначає, що зараз у «коаліції дронів» 14 країн. Крім Латвії, яка відіграє лідерську роль, це також сусідні Естонія та Литва, а також Польща, Британія, Данія, Швеція, Франція, Німеччина, Нідерланди, Канада та Австралія. Ці країни зібрали понад пів мільярда євро на постачання Україні безпілотників та працюють над створенням спільного фонду, який дозволить швидше та ефективніше фінансувати виробництво безпілотників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus