USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

Латвія передасть Україні партію британських бронемашин CVR(T)

16 Вересня 2024 16:40
Міністерство оборони Латвії поставить Україні бойові розвідувальні гусеничні бронемашини CVR(T), які раніше були закуплені у Великій Британії.

Про це повідомляє DELFI.

З метою забезпечення оперативної безпеки Міноборони Латвії не розкрило конкретної кількості бронемашин, які будуть передані Києву.

Зазначається, що контракт, підписаний з Великою Британією у 2014 році, передбачав постачання Латвії загалом 123 бронемашин CVR(T), з яких 116 було модернізовано, а сім – без капітального ремонту – для підготовки механіків.

Читати ще: Латвія передасть Україні найбільшу партію дронів

Перші військові бронемашини прибули до Латвії ще восени 2015 року.

У 2019 році було підписано ще один контракт із Великою Британією на закупівлю додаткової техніки.

Раніше в Міністерстві оборони заявляли, що Латвія надаватиме Україні військову підтримку в розмірі 0,25% від валового внутрішнього продукту щорічно щонайменше до 2026 року.

Загалом Латвія вже передала Україні найрізноманітніше озброєння та техніку, у тому числі гелікоптери та самохідні гаубиці, закуплені в Австрії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus