USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Латвія до кінця цього року продовжить тимчасовий захист українців

29 Червня 2023 08:39
Латвія продовжує тимчасовий захист українських громадян, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації, до кінця цього року.

Про це повідомляє уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Як зауважив омбудсмен, українці мають можливість на безкоштовне розміщення в Латвії до кінця 2023 року. Раніше така програма була доступна до 30 червня.

Відповідна ініціатива була затверджена урядом Латвії 1 червня 2023 року.

За словами Лубінця, протягом перших 120 днів українських громадян забезпечуватимуть безкоштовним проживанням та харчуванням, незалежно від їхньої фінансової спроможності.

Після 120-денного періоду право на безкоштовне житло матимуть лише окремі категорії українців.

Зокрема це: особи з особливими потребами та люди, які за ними доглядають; особи пенсійного віку; жінки у відпустці по вагітності та пологах; один із батьків дитини в період догляду за нею.

Також це стосується тих, хто в Латвії здобуває освіту на денній формі навчання в закладі дошкільної, початкової, загальної середньої або професійної середньої освіти або є студентами денної форми навчання у вищому навчальному закладі.

Уповноважений зазначив, що вважає таке рішення надзвичайно важливим для українських громадян та держави в цілому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus