USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.32 10.45

Латентна капітуляція: британська розвідка повідомила, що вагнерівці відступають з Бахмута

27 Травня 2023 11:00
Найманці ПВК «Вагнер» почали відступати з деяких своїх позицій у Бахмуті на Донеччині. Тим часом силовики так званої ДНР, ймовірно, увійшли до міста, аби розпочати розмінування.

Про це йдеться у новому звіті розвідки Великої Британії, передає ТСН.

«Останніми тижнями частини 31-ї бригади повітряно-десантних військ (ВДВ) Росії, ймовірно, перемістилися з району Сватове-Кремінна для підсилення флангів Бахмута», – наголошують британські розвідники.

Зазначають, що ротація вагнерівців триватиме контрольованими етапами, щоб запобігти обвалу в осередках навколо Бахмута. Незважаючи на ворожнечу ватажка ПВК Євгена Пригожина з міноборони Росії, найманців, імовірно, використають для подальших наступальних операцій на Донбасі.

Разом з тим, у розвідці Британії зауважують, що українські сили зайняли 20 квадратних кілометрів на флангах Бахмута станом на 16 травня 2023 року.

Читати ще: «Хто кого перемелював?»: Гіркін розкрив масштаби великих втрат «Вагнера» у Бахмуті

Нагадаємо, ватажок «Вагнера» Євген Пригожин заявив, що від 25 травня планує вивести свої війська з Бахмута. Триватиме це до 1 червня. Їхні позиції займе регулярна армія.

Наразі відхід вагнерівців з частини позицій навколо міста також підтверджує Міністерство оборони України. До слова, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий каже, що Пригожин латентно капітулює.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus