USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

«Лабораторний експеримент»: в ОП вперше прокоментували події в Курській області

7 Серпня 2024 21:36
Події в Курській області можуть стати індикатором справжнього ставлення пересічних росіян до повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Зараз у них відкрилася можливість продемонструвати, наскільки обґрунтованими є заяви російських опозиціонерів про те, що в Росії народ не підтримує війну.

Про це у мережі написав радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

«Базова теорія закордонної російської опозиції та реліктових західних русофілів полягає в тому, що «глибинний народ не підтримує Путіна та війну з Україною». А репресії начебто змушують його приховувати свою думку, радіти в соцмережах ракетним ударам по містах України й записуватися в армію», – пише він і додає, що такий погляд є «фатальною помилкою».

Читати ще: Прорив у Курській області: чим така важлива Суджа, де тривають бої, та реакція Путіна

Подоляк називає «випадковими адвокатами диявола» тих, хто вважає вторгнення в Україну «проєктом Кремля» і закликає до послаблення санкцій, бо «народ не винний».

«Події в Курській чи Бєлгородській областях дають нам змогу поставити певний лабораторний експеримент. Звільнені росіяни можуть виходити з квітами назустріч антипутінським танкам. «Нарешті воля!» Чекатимемо на такі кадри. Хоча вже очевидна неможливість цього. Тому відсутність адекватної реакції [пересічних росіян] на контрвійну лише підтвердить нашу думку про міцний свідомий взаємозв’язок росіян з їхньою владою», – вважає радник ОП.

Тим часом у Курській області РФ із 7 серпня оголосили режим надзвичайної ситуації (НС). Про це заявив виконувач обов’язків губернатора регіону Олексій Смирнов.

За його словами, режим запроваджено для «ліквідації наслідків заходу на територію регіону ворожих сил», у прикордонних районах зберігається складна оперативна обстановка.

Раніше російські опозиціонери, яких випустили з в’язниці і передали США кілька днів тому, вже на наступний день закликали Захід послабити санкції проти Росії, оскільки ті буцімто зачіпають пересічних росіян.

«Хіба в Росії не існує десятків мільйонів людей, які виступають проти війни? Тому я бачу основний акцент своєї діяльності в тому, щоб нагадувати людям у вільному світі, що Росія і Путін – це не одне й те саме. Санкції мають бути відкалібровані таким чином, щоб вони були спрямовані на Путіна, а не просто на громадян Росії», – заявив опозиціонер Володимир Кара-Мурза.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus