USD 40.50 40.90
  • USD 40.50 40.90
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Київське підприємство не може орендувати землю на Волині, бо депутати не ходять на сесію

26 Червня 2024 23:45
Товариство з обмеженою відповідальністю «Стоун Преміум», яке займається торфом, прописане в Києві. Кілька років тому це підприємство пригледіло собі ділянку в 124 гектари на території Мар’янівської селищної ради. Там планували проводити роботи із геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки родовища з покладами торфу.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На сесію Мар’янівської селищної ради виносилося питання про оренду землі товариством, але для рішення не набралося відповідної кількості голосів. Згодом була друга спроба. Оренди знову не надали – не назбиралось кворуму депутатів на пленарному засіданні, адже деякі не приходять туди.

Як розповідали раніше, через конфлікт Мар’янівська селищна рада опинилася під загрозою саморозпуску. У жовтні минулого року збирали збори, на яких виставили керівнику громади низку претензій. Депутати були незадоволені роботою голови й начальника фінансового відділу.

Київське підприємство фактично опинилося заручником цього конфлікту. Бо ж оренду землі вони можуть одержати лише через рішення сесії, а сесії не відбуваються. Тим часом спливає термін дії спецдозволу на користування надрами, виданого у 2021 році на п’ятирічний термін. Тож представники «Стоун преміум» через суд намагаються визнати угоду стосовно цієї ділянки укладеною.

Читати ще: Продають алкоголь: через суд хочуть розірвати договір із футбольним клубом «Адреналін» у Луцьку

Суддя звертає увагу: орендна плата підприємства, яка прописана в угоді, у кілька разів менша тієї, що пропонує Мар’янівська селищна рада.

Представника селищної ради на засіданні не було. Як повідомив, він сподівався, що того дня нарешті відбудеться сесія, на яку виносили одне питання – щодо ділянки під облаштування Алеї слави для загиблих військових.

«Чому не повідомив суддю про мою відсутність? Бо я планував їхати на суд. Але депутати перенесли на вівторок пленарне засідання, і я мав велику надію, що вони зберуться», – пояснив Мар’янівський селищний голова Олег Басалик.

Проте сесію того дня так і не провели. Та й товариству «Стоун Преміум» не вдалося досягнути своєї мети через суд – у позові йому відмовили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus