USD 40.50 40.90
  • USD 40.50 40.90
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Київ опинився у десятці найгірших для життя міст світу за версією The Economist

27 Червня 2024 23:18
Київ другий рік поспіль потрапив до десятки найменш зручних для життя міст за версією журналу The Economist.

До рейтингу увійшли 173 найбільші міста світу. Фахівці оцінювали їх за кількома критеріями – стабільність, охорона здоров’я, культура та навколишнє середовище, освіта й інфраструктура, пише Бабель.

Рейтинг третій рік поспіль очолює Відень (Австрія) – місто отримало найвищі бали за всіма критеріями, крім одного. До пʼятірки лідерів також увійшли ще три європейські міста – Копенгаген у Данії, Цюрих і Женева в Швейцарії. У них живе відносно мало людей, тож зазвичай там менший рівень злочинності та зручніша система громадського транспорту.

Читати ще: Названо найщасливіші міста світу: переміг затишний порт в Скандинавії

Також у топі опинилися канадські міста Калґарі та Ванкувер, а ще Мельбурн і Сідней в Австралії, японська Осака та Окленд у Новій Зеландії.
Київ же, як і торік, посів 165 місце. Найгіршим містом для життя з 2013 року залишається Дамаск – столиця Сирії. Порівняно з попередніми роками, нижчу сходинку посів Тель-Авів в Ізраїлі на тлі війни у секторі Гази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus